YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 28-03-2024 14:58

CHP, Fethiye Tarihindeki En Kalabalık Karaçulha Mitingini Yaptı

CHP, Fethiye Tarihindeki En Kalabalık Karaçulha Mitingini Yaptı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime çok az bir zaman kala halk buluşmaları kapsamında Çarşamba akşamı Karaçulha mahallesinde konuştu. Kendisi de esasen domates üreticisi olan Alim Karaca, Karaçulha'daki mitinge traktör üstünde, meşaleler ve havai fişekler eşliğinde, görkemli bir giriş yaptı.

Bu haftasonuha yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Karaçulha’da coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Halk buluşmasında Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Bölge sakinlerinin ifadesine göre “Fethiye tarihinin Karaçulha’daki en kalabalık ve coşkulu CHP mitingine” Muğla eski milletvekillerinden Cumhur Yaka, Nurettin Demir, Demokrat Partililer, CHP Fethiye İlçe yönetimi, CHP’li Meclis üyeleri ve üye adayları ile muhtarlar da katıldılar. 

31 Mart’ın Ayak Sesleri Duyuluyor
 
Karaca, konuşmasının başında; “2019 seçim kampanyamızda yine burada size seçimi kazanacağımızı söylemiştim. Ve verdiğimiz orana çok yakın bir oranla seçimi almıştık. Yani sizi yanıltmamıştım. Şimdi de diyorum ki; benim başlangıçtaki hedefim 7-8bin fark atmaktı. Ama şimdi 10bin oy farkıyla öndeyiz. 

CHP Genel Merkez’den bugün gelen son anketlere göre, Fethiye’deki mevcut tüm kararsızlar diğer adaylara dağıtılsa bile, yine biz kazanıyoruz. Her gittiğimiz mahallede, her yerde, burada olduğu gibi, müthiş bir kalabalıkla ve coşkuyla karşılanıyoruz. Daha önce 50 – 100 kişiyle miting yaptığımız Eldirek’te en az 1000 kişi vardı. Karapınar’da en az 1000 kişi vardı. Karaçulha’da bu akşam geçen dönem yaptığımız toplantının en az 2 misli kalabalık var. Ev toplantılarımız bile küçük birer miting havasında geçiyor. Artık 31 Mart’ın ayak sesleri her yerden duyuyoruz. Zaten bazı rakiplerimiz de farkı kapatma imkanı olmadığını kendileri de gördükleri için, bizi yıpratmaya çalışıyorlar. 

Muğla Büyükşehir Belediyesini yine CHP, hem de 15-20 puan farkla kazanıyor. Fethiye’yi de biz kazanıyoruz. İki uyumlu belediye olarak Fethiye’ye yine çok büyük yatırımlar kazandıracağız. İmar, kanalizasyon, içme suyu, otogar, spor kompleksi gibi büyük yatırımların hepsini Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağız.

Cumhur İttifakı Adayının Bir Tek Önergesi Yok
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhur İttifakı adayı Muhammet Kökten’e hitaben ise; “Bir aday arkadaşımız bizim için “Fethiye Belediyesi 5 yıl uyudu” diyor. Kendisi de son 5 yıldır Belediye Meclisi üyesiydi. Sen 5 yıl boyunca 41 mahalle adına 1 tane bile öneri getirmemişsin. Belediye Meclisi 5 yılda 63 toplantı yapmış, sen lütfedip 20 defa toplantıya bile gelmemişsin. Kendisini şahıs olarak severim, çok iyi bir arkadaşımızdır. Ama sen bizi 5 yıl boyunca yatmakla itham edersen, ben de mecburen cevap hakkımı kullanırım. 

Biz senin yaşadığın, işlerinin olduğu Ölüdeniz’e 860 milyon yatırım yaptık. 22 yıldır iktidardasınız. Sizin 22 yılda Ölüdeniz’e yaptığınız yatırımdan daha fazlasını 2.5 yılda biz yaptık. Hisarönü’nün, Ovacık’ın altyapısını bitirebilmek için gece gündüz çalıştık. 121 kilometrelik altyapı hat çektik. Bölgenin altyapısını üstyapısını bitirdik. Ölüdeniz gibi turistik bir yerde otellere tankerlerle su çekiyorlardı. Otellerin suyunu verdik. Biyolojik arıtma ve derin deşarj yapıldı.” dedi. 

Temel Sorunları Büyükşehir Belediyesi İle Birlikte Çözeceğiz

Kendisini izleyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlere ilişkin sözlerinin yer aldığı bir videoyu izleten Karaca; “Sayın Cumhurbaşkanı doğru söylüyor. Mevcut yasalarla bir ilçe belediyesinin tek başına temel sorunları halledebilmesi mümkün değil. O yüzden biz de Fethiye Belediyesi olarak ilçemizin, Karaçulha’nın temel sorunlarını Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözeceğiz.
İlk büyük projemiz ise, Kasım ayında Taşyaka – Ölüdeniz yolunun iyileştirilmesi olacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi adayımız Ahmet Aras’tan söz aldım. Bu yıl bitmeden ilçe merkezi ile Ölüdeniz arasındaki yola kazma vuracağız. Kaldırımlarıyla, ışıklandırmasıyla bir turistik merkeze yakışır yol olacak. 
Otogarın Çamköy’e taşınması ve Taşyaka’da 10 dönümlük araziye büyük bir yüzme havuzu ve spor kompleksi  yapılmasında da Büyükşehir ile birlikte hareket edeceğiz. Büyükşehir’in dev bir bütçesi var. Bundan Fethiye olarak en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz.
İlçenin bu bölgesindeki imar sorunları başta olmak üzere, tüm temel sorunları Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, iki uyumlu belediye olarak çözeceğiz. 2019’da seçimi kazandıktan sonra ilk kazmayı Karaçulha’ya vurduk. Yollar berbat durumdaydı, pek çok yeri düzelttik. Düzeltmeye devam edeceğiz. Park istemiştiniz, yaptık. Taziye Evi istemiştiniz, yaptık. Güreş turnuvası istemiştiniz, yaptık. Bir kısım tapuları hak sahiplerine verdik, bu konuyu tamamıyla çözeceğiz.

Kayıkseki’ye Fethiye’nin en güzel mesire yerini kazandıracağız. Bu konuda Ankara nezdinde girişimlerimiz devam ediyor.
Buradan söz veriyorum; Karaçulha’ya da bir Halk Evi açacağız.
Geçen 5 yıl boyunca, çevreyolu üzerinde bulunan, ilçemize girişlerdeki refüjlerde, kavşaklarda Karayolları ile protokol imzalayıp peyzaj çalışmaları yaptık. 

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte, Fethiye girişlerini de güzelleştireceğiz. Özellikle Çatalarık, Karaçulha ve Çiftlik mahallelerindeki girişleri yeniden düzenleyip, mülk sahipleriyle birlikte, binaları ve cephe duvarlarını elden geçirmeyi planlıyoruz. 

Ayrıca, ilçenin özellikle turistik bölgelerinde, bölge esnafıyla birlikte, onların da fikirlerini alarak, tabela kirliliğine son verilmesi gerekiyor.
Açtığımız 2 akıllı kavşağa 6 tane de ekleyeceğiz. Salı pazarının olduğu yere katlı bir otopark yapıp, buradan merkeze ring seferleri düzenleyeceğiz. 
Gençlerimiz için biri Karagözler’de, biri Tuzla’da olmak üzere iki ayrı Gençlik Merkezi ile Taşyaka’da bir spor kompleksi yapacağız. Bunların teknik ve bürokratik hazırlıklarını tamamladık. Buralarda atanmayan öğretmenlerimizden yararlanacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin