MİLAS
Giriş Tarihi : 13-03-2024 18:59

Cemevi İçin, Ortak Kullanım Protokolü İmzalandı

Cemevi İçin, Ortak Kullanım Protokolü İmzalandı


Milas Kültür ve Cemevi’nde dini, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Albal'ın da katılımıyla ortak kullanım protokolü imzalandı.
Türkiye'nin en modern cemevlerinden biri olarak Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Milas Cemevi ve Kültür Merkezi'nde dini, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Milas Belediye Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği arasında ortak hizmet projesi sözleşmesi imzalandı. Mülkiyeti Milas Belediye Başkanlığına ait olan Cemevi, imzalanan protokole göre 10 yıllığına dernek çalışmalarına tahsis edildi.
Türkiye'ye örnek olacak protokolün tüm canlara hayırlı olması temennisinde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Uzun zamandan beri yapmayı hayal ettiğimiz, bize güvenenlere söz verdiğimiz bir hizmeti derneğimize tahsis etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.
1268,34 metrekare toplam inşaat alanı üzerine inşa edilen bina içerisinde derslik ve kütüphane, endüstriyel mutfak, soğuk hava deposu, gasilhane, kurban kesim, fuaye alanı, personel konaklama odası, kırklar meydanı, aşevi ve idari ofisler bulunan Milas Cemevi ve Kültür Merkezi KDV dahil 12 milyon 661 bin 400 TL’ye ihale edilmişti.

AdminAdmin