MİLAS
Giriş Tarihi : 07-01-2024 16:35

Aday adayı Scobie’den MİTSO’ya yeni yıl ziyareti

Aday adayı Scobie’den MİTSO’ya yeni yıl ziyareti


Cumhuriyet Halk Partisi Milas Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hülya Canko Scobie MİTSO Başkanı Reşit Özer’e yeni yıl tebriği için ziyaret gerçekleştirdi.
Gerçekleşen ziyarette MİTSO ile Milas için gerçekleştirmek istediği projelerinde konuşulduğu ziyarette Hülya Canko Scobie'ye Cumhuriyet Halk Partisi Kıyıkışlacık mahalle sorumlusu Ersin Tunca ve mahalle delegesi Erkan Güzel'de eşlik etti.
Mahalle sorumlusu aynı zamanda Kıyıkışlacık Mahallesi Muhtar adayı Ersin Tunca 2024 Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde seçilmesi durumunda ise Kıyıkışlacık için gerçekleştirmek istediği projelerini Özer’e aktardı.
İasos Mahalle Meclisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan ve aynı zamanda Türk-İskoç Ticaret Odası İdari Kadrosunda yer alan Scobie 2024 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milas Belediye Meclis Üyesi olduğu taktirde yapmak istediklerini MİTSO Başkanı Özer'e anlattı.
Milas’ımızın ekonomik kalkınmasını, iş istihdamını arttırmasını ve özelikle kadınların ve gençlerin üretimde katkı sağlamasını hedefleyen bir çok proje geliştirdiğini Başkan Özer'e aktaran A.Adayı Scobie meclisimizde etkin bir üye olacağıma inanıyorum ve seçilirsem projelerimi hayata geçirme fırsatı bulmayı umuyorum diyerek sözlerine devam etti.
Bu projelerimden bir kaçını özetlemem gerekirse; Milas’ımız tarihi zenginlikleriyle kültür turizminin merkezi olabilecek bir kent özelliğine sahip.
Kültür turizmini 12 aya yayarak turizmi canlandırmak hedeflerim arasında. İç ve dış turizmi geliştirecek çalışmaları hızlandırmak istiyorum.
Milas’ımız Tarımsal ürün konusunda zengin çeşitliliğe sahip ve coğrafi konumuyla dünyanın gözde ticaret merkezlerinden biri olma potansiyeline sahip. Milas’ımızı dünya çapında bir marka olarak tanıtmak amacındayım.
Bu kapsamda, Mart ayındaki Tarım Fuarına Türk-İskoç Ticaret Odası’ndan bir heyetin ülkemize  gelerek Milas’ımızdaki iş insanlarıyla buluşmasını organize etmeyi planlıyorum.
Daha sonra, Mayıs ayında Milas’ımızdan iş insanlarıyla İskoçya ziyareti düzenleyerek, oradaki iş insanları ve yatırımcılarla Türk girişimcilerimizi bir araya getireceğiz dedi.
MİTSO Başkanı Reşit Özer ile yurtdışı ticari ilişkileri geliştirici planlar yapıyoruz. Kendisine verdiği destek ve işbirliği için teşekkür ediyorum diyen Hülya Canko Scobie küresel ısınmadaki artış, iklim değişikliği ve doğal kaynaklarımızın hızla azalması karşısında bir doğa sever olarak alternatif enerji konularına odaklanmak istiyorum diyerek sözlerine devam etti.
Şu anda, bioenerji ve güneş enerji santrallerinin kurulumu üzerine çalışmalar içindeyiz.
Tüm bu projeler için finansal destek gerekecek. Avrupa Birliği Hibeleri, Dünya Bankası kredileri ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi kaynakları Milas’ımızdaki girişimcilerin faydalanabileceği şekilde yönlendirmek için çaba harcayacağım.
Projelerimin alt yapıları hazır, güçlü ilişkilere sahibim. 2024 yılında yüksek katma değerli sürdürülebilir tarımsal kalkınma, turizm ve ticareti geliştirici çalışmalarla Milas’ımızda ivmeli yükseliş yaşanacak. Bir Cumhuriyet kadını olarak buna katkı sağlamaktan gurur duyacağım dedi.
Projelerini hayata geçirebilmek, yaşadığı coğrafyaya ve belediyeye faydalı olabilmek için MİTSO’nun desteğini Özer’e ileten Hülya Canko Scobie, ile Özer arasındaki toplantıda ise Özer; Milas için faydalı olacak tüm projelerde Scobie'ye destek olacağını belirtti.
Daha sonra gerçekleşen ziyaret Milas’ için iyi dilekler ve fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.

AdminAdmin