GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-06-2023 11:05

MİT, MLKP Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MİT, MLKP Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi


MİT, MLKP’nin Suriye sorumlularından olan ve Kırmızı Kategori’de aranan Yılmaz Behrareş kod Osman Nuri OCAKLI’yı Suriye/Ayn El Arap’ta etkisiz hale getirdi.
MİT, MLKP adına geçmişte Türkiye’de çok sayıda eylemin talimatı veren Osman Nuri OCAKLI, son süreçte Bursa’daki cezaevi saldırısı da dâhil olmak üzere çok sayıda terör eylemini organize eden MLKP’nin en üst yönetim kadroları arasında yer alması nedeniyle hedef listesine dahil edildi.
          PKK/KCK mensupları ile birlikte, Suriye’de ve ülkemizde bulunan güvenlik güçlerimize yönelik eylemlerin planlayıcısı ve uygulayıcısı konumunda bulunan Osman Nuri OCAKLI’nın yerini, MİT, saha ajanları vasıtasıyla öğrendi. MİT’in birbirinden habersiz biçimde sahaya çıkardığı ajanlar farklı zaman ve mekânlarda OCAKLI’yı takibe aldı.   
MİT Operasyon Planını Titizlikle Uyguladı
          Titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde Osman Nuri OCAKLI, MİT tarafından uygun yer ve zamanda gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildi. MLKP’nin Suriye’deki en üst düzey yöneticisi olan ve MİT tarafından Ocak 2023’te etkisiz hale getirilen Ahmet Şoreş kod Zeki GÜRBÜZ’den sonra MLKP yöneticiliği yapabilecek isimlerden birisi olan Osman Nuri OCAKLI’nın ölümü ile örgüte büyük bir darbe vurulmuş oldu.

AdminAdmin