YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 20-03-2024 12:30

Karaca'dan Turizm Sektörü İçin İddialı ve Nokta Projeler

Karaca'dan Turizm Sektörü İçin İddialı ve Nokta Projeler

 

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca turizm sektörü temsilcileriyle biraraya geldi. 

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, Denizatı Restaurant’ta, turizm sektörü temsilcileriyle biraraya geldi. Karaca’nın toplantısına CHP’nin Muğla milletvekillerinden, avukat Gizem Özcan ile Belediye Meclis üyesi adayı, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, Meclis üyesi Gözde Gürsoy ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu da katıldı.
Belediye Başkanı Alim Karaca, çok sayıda turistik otel sahibi, seyahat acentaları ve bazı restoran yöneticileriyle buluşmasında özellikle sektörel sorunları ve beklentileri dinledi. Fethiye’de son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatan Karaca, turizm sektörü temsilcilerinin özellikle trafik ve otopark konusundaki yakınmalarını cevapladı.
Birbirinden İddialı Projeler
Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca sektör temsilcileriyle toplantısında katılımcılara ve toplantı çıkışında basın mensuplarına; “ilçe merkezinde kalan ve ihtiyaçları artık karşılayamayan otogar binasını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte, çevreyolunda Çamköy Sebze Meyve Hali mevkiine taşıyacağız. Bunun için tüm teknik, idari ve hukuki hazırlıkları tamamladık.
Alternatif Yollar
Ölüdeniz ulaşımında özellikle turizm sezonunda yaşanan trafik yoğunluğunu çözmek için Ölüdeniz ve Faralya yönüne doğru alternatif bir yolun hizmete sokacağız. Bunun için gerekli çalışmaları yaptık.
Yarımada’daki koylarda ve turizm tesislerinde özellikle yaz döneminde yoğunlaşan trafiği hafifletebilmek için de çözüm düşündük. Yarımada ile Kayaköy arasındaki mevcut stabilize yolu genişletip asfaltlayacağız. Bu da sadece bir seçim vaadi değil, zaten hazırlıklarını yapmış durumdayız.
Yarımada bölgesinde, bisiklet yolunun tahsisini gerçekten zor ve uzun bir bürokratik sürecin ardından aldık. Projesini tamamladık. Tahsisini aldığımız, projesini tamamladığımız bisiklet yolunu kısa zamanda tamamlayacağız ve böylece tüm yarımada bisikletle gezilebilecek. 
Nikah ve Düğün Salonu
Belediyemizden kaynaklanmayan tüm bürokratik gecikmelere rağmen, Aşıklar Tepesi’ne mutlaka bir seyir terası yapacağız. Halkımız ve ilçemizi ziyaret eden turistler Fethiye’nin güzelliklerini buradan kuşbakışı izleyebilecekler. 
Debboy mevkiinde yapacağımız ve Belediye tarafından işletilecek komplekste ise 400 kişilik bir nikah ve düğün salonu başta olmak üzere, misafirhane, fuaye ve sergi alanı, kafeterya, kapalı otopark, restoran, etkinlik salonu yer alacak. Kale Park bölgesinde ayrıca bir rekreasyon projesi gerçekleştireceğiz. Kesikkapı bölgesinde bir Arkeo-Park hedefimiz var.
Turistik Bölgelerde İyileştirme Çalışmaları
Fethiye’nin en turistik yerlerinden ve simgesel mekanlarından biri olan Balık Pazarı’nda iyileştirme çalışmaları yapacağız.
Hisarönü bölgesinde hem sosyal ve ticari hareketlilik sağlaması, hem de turizmin 12 aya yayılması amacıyla Hisarönü Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceğiz.
Ölüdeniz çarşısında da yenileme çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Ölüdeniz Belceğiz  sahil bandında ve Göcek sahil bandında rekreasyon çalışmalarında bulunacağız.
Fethiye için önemli bir projemiz de Koca Çalış bölgesinde kuracağımız Karavan Parkı olacak. Karavan turizmi kapsamında Fethiye’ye gelecek yerli ve yabancı turistlerin sayısını artıracağız.
Daha Güzel Bir Fethiye 
Diğer yandan, Fethiye’ye girişleri iyileştirmek istiyoruz. Özellikle Çatalarık, Karaçulha ve Çiftlik mahallelerindeki girişleri yeniden düzenleyip, mülk sahipleriyle birlikte, binaları ve duvarları elden geçirmeyi planlıyoruz. Aynı şekilde, ilçenin özellikle turistik bölgelerinde, bölge esnafıyla birlikte, onların da fikirlerini alarak, tabela kirliliğine son vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, turizm sektörü temsilcileriyle toplantısının ardından, Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma ile Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği üyeleriyle görüştü.
Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği ve Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ile yapılan toplantılarda yerel eşitlik eylem planları ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konuları üzerinde duruldu. Karaca, Dernek üyelerine eşitlik birimini güçlendireceğinin sözünü verdi. Ayrıca, ekoloji konusunda çalışan ilgili tüm paydaşlarla ortak hareket edileceğini ve bu yönde gereken desteğin verileceğini belirtti. 

AdminAdmin