GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2024 14:52

YTB Başkan Yardımcısı Turus, TİMBİR heyetini kabul etti

YTB Başkan Yardımcısı Turus, TİMBİR heyetini kabul etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) heyetini kabul etti.


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Aksan ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar’ın yer aldığı heyeti kabul etti. Görüşmede, YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Ceren Erdal ve heyeti de hazır bulundu.

 

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Mart 2023 tarihli Kararnamesi ile kurulan yapılarının İnternet medyasının gelişimi ve kapasitesinin artırılması alanında çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirtti. YTB ile Türk Dünyası, Balkan ülkeleri ve Avrupa’da ortak çalışmalar yürütme arzusunda olduklarını kaydeden Dr. Basa, kabullerinden dolayı YTB Başkan Yardımcısı Turus’a teşekkür etti.

 

TİMBİR’in kuruluşunu kıymetli bulduğunu ifade eden YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, kurum olarak çeşitli alanlarda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu alanlardan birinin Dünyanın her ülkesinden ortalama her yıl 4 bin dolayında uluslararası öğrenciyi lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim için Türkiye’ye getirdiklerini kaydeden Turus bu öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra döndükleri ülkelerinde Türkiye’nin fahri elçisi olduklarını belirtti.

 

YTB bünyesinde 160 bin dolayında mezun öğrenci olduğunu ifade eden Turus, “160 bin mezunun arasında ülkelerinde iş adamı, bürokrat, bakan hatta Cumhurbaşkanı olan bile var. Bunlar Türkiye’de eğitimlerinin bir bölümünü tamamlamış, Türk kültürünü biliyorlar. Hatta biz hep şöyle söylüyoruz. Yani bu eğitimi burada alanlar belirli bir süre sonra rüyalarını Türkçe görüyor. Türkiye’yle nasıl bir iş yapabilirim diye düşünüyor” diye konuştu. 

 

İnternet medyasının oldukça önemli olduğunu ifade eden Turus, Dünyadaki bazı örneklerde olduğu gibi Türkiye’de gözümüzün önünde hak bildiğimiz konuların şer olarak gösterildiğine şahit olunduğunu söyledi.

Dezenformasyon konusunda inanılmaz büyük savaşlar olduğuna dikkat çeken Turus, Türk Dünyası başta olmak üzere soydaşlarımızın Orta Doğu’dan, Orta Asya’ya, Balkanlara, Latin Amerika’ya kadar çeşitli medya alt yapıları oluşturduklarına dikkat çekti, kurum olarak bu alanda da çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

 

 

AdminAdmin