GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2023 12:28

İsrail-Hamas çatışmalarında ölü sayısı 1600'ü geçti

İsrail-Hamas çatışmalarında ölü sayısı 1600'ü geçti


 

Hamas ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda 4. güne girildi. Hamas'ın saldırılarına İsrail, karşılık olarak Gazze'de çok sayıda hedefi vurdu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Gazze sınırında kontrolün sağlandığını ve son 24 saatte hiç sızma olmadığı belirtildi.

İsrail içerisinde çatışmalar devam ederken 1500'e yakın Hamas militanının cesedinin bulunduğu aktarıldı.
Gazze ve Batı Şeria'da 704 kişi hayatını kaybetti
İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 704 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken ölen Filistinlilerin 143'ü çocuklar, 105'ini ise kadınlar oluşturuyor. Yaralı sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu belirtildi.
Gazze'deki Beyt Hanun Hastanesi, İsrail saldırıları sonucu hizmet veremez hale geldi. Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın el-Halil kentinin kuzeyindeki Arrub mülteci kampında 20 yaşındaki Muhammed Macid İbrahim Hammad'ın İsrail kurşunuyla yaralanıp hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu son ölüm haberiyle birlikte, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi.
İsrail'in saldırıları sonucunda 2 gazeteci yaşamını yitirdi
Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh, Gazze'nin Rimal semtinde İsrail hava saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. İki gazeteci, İsrail savaş uçaklarının bir binayı hedef aldığı sırada olayı kaydetmeye çalışırken hava saldırısına maruz kaldı ve maalesef hayatlarını kaybettiler. Aynı bölgede bulunan diğer gazeteciler de bombardımanın etkisiyle yaralandı. Olay, bölgedeki güvenlik durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.
İsrail'de hayatını kaybedenlerin sayısı 900'ü aştı
Hamas'ın düzenlediği saldırılar sonucunda İsrail’de hayatını kaybedenlerin sayısı 900’ü aşarken, 57'si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye tam bir abluka uygulanması talimatını verdi. İsrail ordusu, Gazze'deki Hamas merkezlerine karşı büyük çaplı bir saldırı başlattıklarını duyurdu.
Gazze'ye elektrik, su ve yakıt akışı kesildi
İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Gazze Şeridi'ne giden su akışının, elektriğin ve yakıtın kesildiğini duyurdu.

AdminAdmin