FUTBOL
Giriş Tarihi : 05-12-2023 14:05

Fethiyespor İrtifa Kaybediyor

Fethiyespor İrtifa Kaybediyor

 

TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele eden Fethiyespor’un Isparta 32 Spor ‘a deplasmanda 3-0 yenilmesi Lacivert-Beyazlı camiada şok etkisi yarattı. Fethiyespor’lu taraftarlar 3-0’lık yenilginin ardından sosyal medyadan yönetim kuruluna çağrıda bulunarak, teknik kadronun değişmesi gerektiğini vurguladı. Son 4 haftada 2 yenilgi ve 2 beraberlik alabilen Fethiyespor, 19 puanla ligde 10.sıraya gerilerken, sosyal medyadan Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı’ya yapılan çağrılar büyük dikkat çekti.
Fethiyespor’un bu sezon istikrarlı gitmeyen sonuçları taraftarlarının büyük üzüntüsüne neden oluyor. Bu sezon, 15 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 19 puanla ligde 10.sırada bulunan Fethiyespor’un son 2 haftada 2 yenilgi alan Isparta 32 Spor’a deplasmanda 3-0 yenilmesi camiada şok etkisi yarattı. Son 4 haftada Belediye Derincespor’a evinde 2-1 yenilen ardından Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında 1-1 berabere kalan ardından kendi evinde Karaman Futbol Kulübü ile 1-1’lik sonuç alan Fethiyespor’un son olarak Isparta deplasmanından 3-0’lık şok yenilgi ile dönmesi taraftarlarını üzüntüye boğdu. Pazar günü kendi evinde ligde 12 puanla 18.sırada bulunan Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü ile karşılaşacak olan Fethiyespor’da, bu maç öncesi sosyal medyadan verilen mesajlarda  teknik kadro istifaya çağrılırken, başkan Esat Bakırcı’nın radikal önlemler alması vurgulandı.
“OYNANAN OYUN OKUNAMIYOR”
Fethiyespor sosyal medyasından Fethiyespor eski başkan yardımcılarından Nurkaya Gündoğdu,”Buradan yazmak, teknik ekip ve takım hakkında konuşmak en istemediğim hareket olmasına rağmen, insan sinirlerine hakim olamıyor. Maçı canlı izledim. Oyuncu grubunun hocaya saygısı kalmamış bunun sonucu oyuna da yansıyor. Hoca yanlış kadrolarla oynamaya devam ediyor bunda da ısrar ediyor. Kadro dizilişini analiz edip doğru oyuncu grubuna adaletli forma dağıtımı yapıp sahaya sürmez isen, oynanan oyunu da okuyamayıp yanlış değişiklikler yaparsan seyirci tarafında oturman lazım Sevgili Hocam.” ifadelerinde bulundu.
“VAR MI FETHİYESPOR SEVDASI İLE YANAN, KAVRULAN”
Fethiyespor taraftarlarından Cengiz Şafakoğlu ise, “ Sayın Nurkaya Gündoğdu ,Olmadı, olmuyor, olmayacak, böyle giderse olamayacak da. Kulübün içinde futboldan anlamayan yönetici ve kadro olursa takımdan daha fazlasını beklemek yersiz olur. Ticari reklam, şahsi menfaat, siyasi emeller peşinde olunca bir kulübün içinde bulunan yöneticiler; durum böylesi içler acısı olur. Adamın umurunda mı takım maç kaybetmiş, işler iyi gitmemiş, taraftarlar üzülmüş… Var mı kulübün içinde Fethiyespor sevdası ile yanıp kavrulan Fethiye’nin öz evladı diyebileceğimiz bir kişi???”  diye yazdı.
“TAKIMA DAHA FAZLA ZARAR VERME”
Fethiyespor eski yöneticilerinden Ramazan Göktepe ise,” TANER GÜLLERİ iyi topçuydun. Ama iyi teknik adam değilsin. Dedinki geldiğin gün alt tarafla işimiz yok. Ama son haftalarda oyuncu tercihin oynattığın futbol söyleminle uyuşmuyor. Takıma teknik heyet olarak zerre katkınız yok. Sadece günü kurtarma hesapları. Fethiye futbolu iyi bilir. İyi bir futbol izleyici kitlesine sahiptir. Takımın ne oynadığı belli değil. Maçlardan sonraki açıklamalarına herkes sadece gülüyor. Bunu bil. Takıma daha fazla zarar verme.” Dedi.
 
Fethiyespor taraftarlarından Köksal Turan ise,” Fethiye’de siyaset, sporun, dininin içine girerse başarı beklemek imkansız olur İzzet kardeşim her zaman söylerim. Fethiyespor başta olmak üzere tüm sportif faaliyetler de yıllık elli milyon TL gelir getirecek işletmeler kurulmalı, ekonomik bağımsızlığı olmayan spor kulüpleri siyasetin makarası oyuncağı olurlar. Onun için bir benzin istasyonu bir büyük bir süper market iki yüz yataklı otelli olmalı. Bunların yıllık gelirleri şeffaf bir şekilde denetim altında olmalı kulüplerin durumuna göre dağıtım yapılmalı. Bunlara Fethiye’de amatör kulüpler dahil olmak üzere onun için dönme suyla değirmen dönmez güzel kalpli kardeşim. Futbolu rakı masalarında konuşanlar doğru yolu bulamazlar. Bunun yanında Fethiye’nin ruhunun taşımaktan uzak spor ruhunu özümsemiş futbolcu almayacaksın.  Alt yapı dan Her yıl beş futbolcu almayan antrenörle çalışmayacak sin. Futbolcu yetiştirmeyen alt yapı ve üst yapı antrenörü kulübün kapısından içeri sokmayacaksın. Bak bugüne kadar gelen antrenörlere alt yapı dan kaç futbolcu yetiştirip Türkiye arenasına çıkmasını sağladı. Yapmıyorlarsa antlaşma yapmayacaksın. Bunun en büyük sorumlusu kulüp başkanıdır. Nokta.” İfadelerinde bulundu.
“ESAT BAŞKAN GÖREVE ÇAĞRILDI”
Lacivert Beyazlı taraftarlardan Talih Sazcı,” Esat Başkan’dan başkası hava civa tek başına mücadele ile çok zor.” Derken,  Salih Tireli ise,” Bu futbolcularda ne disiplin kalmış ne terbiye. Hoca saygıyı ve disiplinli futbolculara verememiş. Yönetimin ve hocanın değişmesi lazım. Bu şehre ve bu takıma şampiyonluk yaşatan tecrübeli teknik direktör MUSTAFA CEVİZ’E ihtiyaç var.” dedi. Ersin Dönderici ise, “ Bir FETHİYESPOR sevdalısı olarak futbolu bilmeyen başta Fethiyespor taraftarını ahmak yerine koyan teknik heyeti ve yönetimini esefle kınıyor derhal gereğini yapmalarını bekliyorum. Fethiyespor taraftarı bu hafta Stada gelir bu yönetimi ve teknik heyeti gönderir, burası kimsenin arpalığı değil.  FETAT Derhal görev başına krize el koy.” şeklinde mesaj paylaştılar.

AdminAdmin