MİLAS
Giriş Tarihi : 26-01-2024 15:55

Milas Türkü Dostları Kuruluş Yıldönümlerini Kutladılar

Milas Türkü Dostları Kuruluş Yıldönümlerini Kutladılar


Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği’nin 1. kuruluş yıldönümü yoğun katılımlı akşam yemeğinde kutlandı.
2023 Mart ayında kurulan ve bu kısa zamanda gerçekleştirdiği çeşitli etkinlik ve projelerle adından söz ettiren Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği tarafından, kuruluşlarının 1. yılı dolayısıyla kutlama yemeği düzenlendi.
Havuzbaşı Restorat ve Kır Düğün Bahçesi’nde düzenlenen yemekte açılış konuşmasını Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Olcay Kır tarafından yapıldı.
Olcay Kır yaptığı konuşmada; “Mart ayında kuruluşunun 1. yılını dolduracak olan derneğimiz, klasik musiki derneği olma anlayışının dışında etkinlik ve faaliyetleri ile ilçemizde kısa zamanda tanınmış ve ses getirmiştir.
Derneğimizin vizyonu senede sadece 1-2 konser vermek değil, Türk kültürüne ve Türk Halk Müziğinin gelecek nesillere aktarılmasının dışında sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaktır.  
10 ay gibi kısa sürede 10 Kasım’da yayınlanan "Atam İçin Söyle Milas" ve 24 Kasım’da yayınlanan "Başöğretmenim ve Tüm Öğretmenlerimiz İçin Söyle Milas" kliplerimiz basında ve sizlerin beğenilerini kazanmış olup, ilçemizde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 
Muğla ve Fethiye huzurevlerindeki büyüklerimiz ile Önal Karadeveci Rehabilitasyon Merkezindeki özel bireylere müzik dinletilerimiz ve geçen hafta "BİR İLMEK DE SEN AT" projemizle dernek üyelerimiz ve kardeş Musiki Derneklerimizin, Milaslı hanımların katkılarıyla en yüksek rakımlı mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi çocukları ısıtmanın sevincini yaşıyoruz.
Bu projelerimizde bizim yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Mustafa Ünver Böke’ye huzurlarınızda şahsım ve dernek üyelerim adına teşekkürü bir borç bilirim.
Gecemize katılarak bizlere verdiğiniz değer ve destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder; 17 Şubat tarihinde vereceğimiz ilk konserimize de ilgilerinizi bekliyoruz. Birbirinden değerli TRT ses ve saz sanatçılarının eşlik edeceği, güzel bir repertuar ile Milas’ımıza Türkü şöleni sunacağız. Hepinize iyi eğlenceler diliyoruz” dedi.
Olcay Kır'ın konuşmasının ardından Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Zeybek’te kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Atatürk portresi açık arttırma yöntemiyle satışa sunuldu. En yüksek fiyatı veren Servet Evran Atatürk portresini aldı.

AdminAdmin