YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 05-03-2024 20:04

GONCA KÖKSAL ENGELLİ BİREYLER VE AİLELERİ İLE BULUŞTU

GONCA KÖKSAL ENGELLİ BİREYLER VE AİLELERİ İLE BULUŞTU


“DEZAVANTAJLARI, AVANTAJA ÇEVİRECEĞİZ”
CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi. Köksal, “Toplumumuzda engelli bireyler ile ilgili mücadele edilen olumsuz koşulları vurgulamak için ‘dezavantajlı grup’ tabiri kullanılıyor. Ben bu kullanımı benimseyemiyorum. Dezavantajları avantaja çevirmek istiyorum. Menteşe’mizde engelli ve özel bireyler dezavantajlı değil, ayrıcalıklı avantajlı bireyler olacaklar” dedi.
CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Menteşe’de yaşayan engelli bireyler ve aileleri ile buluştu. Onların sorun ve taleplerini dinleyerek notlar alan Köksal, Göreve başlamalarının ardından oluşturacakları alanlarla yalnızca engellilerin değil, engelli yakınlarına da, bakım verenlerine de, ailelerine de hizmet edeceklerini dile getirdi.
Köksal, “Bizim asıl hedefimiz engellileri bireylerin, özel bireylerin kendi alanlarında hapis kalmadığı, sanatsal, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda rahatlıkla vakit geçirebilecekleri, nitelikli eğitim aldıkları, yarattığımız istihdam alanlarında çalıştıkları ve kendilerini rahatça ifade edebildikleri bir Menteşe inşa etmek olacak. Menteşe’mizde engelliler ve özel bireyler dezavantajlı değil, ayrıcalıklı avantajlı bireyler olacaklar” şeklinde konuştu.
“ENGELLİ AİLELERİNİN OMUZLARINDAKİ YÜKÜ PAYLAŞACAĞIZ”
Engelli bireylerin yanı sıra ailelerinin de her zaman yanlarında olacaklarını dile getiren Köksal, “Sizlerin omuzlarındaki yükü paylaşmak, ihtiyaç duyduğunuz alanlarda destek olmak bizim öncelikli hedeflerimizden biri olacak. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Aras’ta bu konuda çok hassas. Büyükşehir Belediyemize ait kısa mola merkezlerinin sayısını arttıracağız. Bir şehrin gelişmişliği engellilerine, yaşlılarına, çocuklarına olan yaklaşımıyla ölçülür. Ben halkımızın da bu bilinçte ve farkındalıkta olduğunu, bu alanda hep birlikte örnek teşkil edecek bir şehir olacağımızı düşünüyorum” dedi.
 

AdminAdmin