GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-12-2023 13:08

Çatal Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Çatal Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Fethiye Yağlı Güreşleri’nde de adı verilen eski güreş şampiyonu Ramazan Çatal, 19 Aralık’ta hayatını kaybetti. Çatal’ın cenazesi bugün Hallaç Mezarlığı’nda son yolculuğuna dualarla uğurlandı.
Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde 12 Kasım'da düzenlenen, Karaçulha Yağlı Güreşleri'ne de adı verilen Ramazan Çatal 88 yaşında hayatını kaybetti. Ramazan Çatal’ın cezanesi, bugün Hallaç Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AK Parti Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Yusuf Çaylı, AK Parti Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Turgay Öztürk, Demokrat Parti Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, Güreşçi Ali Yanatma, siyaset camiasından çok sayıda temsilci ve çok sayıda vatandaş güreş şampiyonu Ramazan Çatal’ın son yolculuğuna uğurladı. Çatal, Hallaç Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze namazı ile toprağa verildi. 
MUĞLATÜRK ailesi olarak merhum güreş şampiyonu Ramazan Çatal’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Ramazan Çatal Kimdir? 
Fethiye’de köy düğünlerinde yaptığı güreşlerde dikkat çekilen Ramazan Çatal’ın güreş ortamında başarıları,  Muğla bölgesinin de tanıtımına büyük desteği oldu. Buradan hem minderde hem de yağlı güreşlerde elde ettiği şampiyonluklar onun isminin toplumda bilinmesine neden oldu. Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde elde ettiği birinciliklerle Başpehlivanlığa kadar yükseldi.  Minder güreşlerinde de bir o kadar başarılı oldu. Bin dokuz yüz altmışların başında güreş milli takımında yer aldı.

AdminAdmin