FETHİYE
Giriş Tarihi : 23-11-2023 10:08   Güncelleme : 23-11-2023 11:00

Ak Parti'de 14 İsim Yarışacak

Ak Parti'de 14 İsim Yarışacak


31 Mart 2024 tarihinde  yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığı için 14 ismin aday adaylığı için müracaat ettiği öğrenildi. 
CHP ‘li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan bu seçimde belediye başkanlığını Fethiye halkının oylarıyla AK Parti’ye kazandırabilmek için 3'ü AK Parti’de ilçe başkanlığı, 2’si Belde Belediye Başkanlığı yapan çoğunluğu Fethiye’de sevilen turizmci olmak üzere toplam 12 aday adayı AK Parti’den Fethiye Belediye Başkan aday adayı oldu. Bu arada, AK Parti mevcut ilçe başkanı Turhan Kovancı’nın bu görevinden istifa ederek, AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olmasıyla birlikte AK Parti Fethiye ilçe başkanlığı görevine eski ilçe başkanlarından siyasi ve hukuk işleri yönetim kurulu üyesi Arif Bozyel’in getirildiği öğrenildi. AK Parti’den Fethiye Belediye Başkan aday adaylarının bazıları görkemli başvuru dilekçeleri sunarken, bazıları da AK Parti il ve ilçe teşkilatlarına başvurup Fethiye Belediye Başkanlığına aday adayı olduğu öğrenildi.
Yaklaşan yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkanlığı için AK Parti iddialı şekilde aday adaylarıyla Fethiye siyasi gündemine damga vuruyor. AK Parti Fethiye Belediye Başkanlığı için tam 14 aday adayının müracaatta bulunduğu öğrenildi. AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığı için şu ana kadar  3'ü AK Parti ilçe başkanı, 2’si önceki dönemlerde belde belediye başkanlığı yapmış, bazıları Fethiye Belediye Meclis üyeliği yapan turizmciler olarak da dikkat çekiyor. AK Parti yetkililerinden edinilen bilgilere göre; AK Parti’de ilçe başkanlığı yapmış Turhan Kovancı, Kadir Sarıhan,Turgay Öztürk, Belde Belediye Başkanlığı yapmış; Yusuf Çaylı, Keramettin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunmuş turizmciler; Muhammet Kökten, Hikmet Selçuk, ayrıca Özay Karagöz turizmci, Muhiddin Kayabaş, Mehmet Göksu enerji işi, Alper Kabasakal inşaat, Ömer Yıldırım inşaat, Harun Reşit Yiğit İlçe Gençlik Spor Müdürü, Efrayim Akçabel (MHP) esnaf ve Salih Eroğlu mimar Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaatta bulunan isimler oldular. AK Parti Genel Merkezi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkan Adayını 26 Kasım Pazar günü Muğla Spor Salonunda yapılacak temayül yoklaması ile belirleyecek. Ayrıca, genel merkez tarafından Fethiye ve Muğla ‘da yaptırılacak anketlerle AK Parti’nin Fethiye Belediye Başkan Adayının  belirleneceği kaydediliyor.

AdminAdmin