DALAMAN
Giriş Tarihi : 22-03-2024 12:15

DEVA Partili Bilal Baykan Kadınlar için projemiz hazır dedi

DEVA Partili Bilal Baykan Kadınlar için projemiz hazır dedi

 

Dalaman Kadın Kooperatifi farkındalık yaratacak bir proje olacak

KADINLARA RAĞMEN DEĞİL, KADINLARLA BİRLİKTE GÜÇLENECEĞİZ

Kadın Aktüel Haber kurucusu ve Dalaman DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Bilal Baykan Dalaman ve bölgede bir ilke imza atmaya hazırlanıyoruz dedi.

 Basına ve Dalaman'da yaşayan kadınlara yapmış oldukları açıklama da proje detaylarını paylaştı.

Kadın Aktüel Haber Kurucusu ve Başkan Adayı Bilal Baykan yaptığıı  açıklamada;

Yıllardır üstünde çalıştığım  Kadın Kooperatifi yılların birikimi ile hazırlanmış, Kadınların gerçek sorunlarına yönelik çözümleri içeren bir proje. Üretim güzel fakat ürettiğinize katma değer oluşturamaz, markalaşamaz, pazarlayamazsanız ürettiğinizin bir anlamı olmuyor. Kadın emeği ve alın teri heba olup gidiyor.

Ama en önemlisi maddiyattan daha önemli kadınlarımıza umut olmak, üretime çekmek için kişisel gelişim ve motivasyonun önemi büyük. Neden üreteceğini ve ürettiklerini alın terinin karşılığının olduğunu bilinmesi gerekiyor.

Kadın işgücünü ekonomiye yansıtmak için yola çıktık, amacımız diğer Kadın kooperatifleri gibi sadece el emeği ile üretmek olmayacak.

Dalaman’da ilk önce Kadınlarımızın bir araya geldiğinde neler yapabileceği üzerinde çalışmalarımız olacak. Ellerinde hali hazırda bulunan ürünleri değerlendirmek başlangıç noktamız olacak. Bunun için çeşitli etkinler düzenleyerek geçmiş dönemde ellerinde olan pazarlayamadıkları ürünleri tüketeceğiz.

Asıl amacımız katma değer katan ürünleri üretmek için ARGE çalışmalarımız olacak Dalaman’ın hikâyesini Kadınlarımızla ürünlere yansıtacağız, Dalaman’a gelen yerli ve yabancı turistler. Dalaman’ın hikâyeleri olan ürünlerini karşılarında bulacak gittikleri yerlerde Dalaman’dan bir hediye götürme imkânı bulacaklar, buda Dalaman’ın gizli reklamı ve Markalaşmasında bir öncü olacak.

Dalaman Damla Kadın Kooperatifi işletmeleri ile tanışarak hem ekonomik, hem de kaliteli hizmet alacak. Bunun için iş gücünün kooperatif üyelerimizin oluşturacağı alanlar yaratmak için kamu ve özel sektörün ihalelerine gireceğiz ve yer talep edeceğiz.

Kadınlarımızı sürekli bir araya getirerek eğitim seminerleri, çalıştaylar düzenleyeceğiz Ama en önemlisi kadınlarımız yönelik cinsiyet eşitliğinin konusunda başarılı isimlere Dalaman’a getirerek çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz.

Biz biliyoruz ki! Kadınlarımız önce Anne, Eş, Abla, Kardeş, Genç Kız ve ihtiyaçlarını buna göre analiz etmek gerekiyor. Yaşadığımız toplumda Kadın olmak zaten yeterince zor. Bu yüzden Kadına Şiddeti önlemek için çalışmalar yapacağız.

Kadına Şiddette sadece fiziksel olmadığını, duygusal şiddet, ekonomik şiddetinde önemli olduğunun altını çizeceğiz. Buna maruz kalan sessiz kadınlarımız için psikolojik olarak destek sağlayacak bölgemizin en iyi psikologları ile toplantılar yapacağız.

Kadın denince elbet hayatın içinde konularımız ( Sağlık, Güzellik, Kültür&Sanat, Eğlence, Spor Vb.) olacak  Kadın Kooperatifi aslında interaktif bir Kadın hareketi olacak, Dalaman’da cinsiyet eşitliğinin hayat bulmuş hali olacak.

Kadın Aktüel Haber 20 yıla yakın ortalama 1500 kadın röportajı ile her kesimden Kadın’ın sorunlarını dile getirdi ve getirmeye de devam edecek. Kadınlarımız Eğer siz kendinizi anlatmaz, kuralların yazıldığı masalarda olmazsanız, sizi anlatanların kuralları ile yaşamak zorunda kalırsınız.

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı BilaL Baykan Bundan Dolayı sizi, sizinle anlatmaya devam edeceğiz dedi.

AdminAdmin