FETHİYE
Giriş Tarihi : 29-11-2022 12:19   Güncelleme : 29-11-2022 12:26

Genç siyasetçiden çözüm önerileri

Fethiyeli genç siyasetçi Turhan Doğu, son günlerde Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde yaşanan sorunlarla ilgili; sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda çözüm önerileri sundu. Genç siyasetçinin konuyla ilgili fikirleri, başta hayvanseverler olmak üzere tüm kesimlerce beğeniyle karşılandı.

Genç siyasetçiden çözüm önerileri

 

 

Fethiyeli genç siyasetçi Turhan Doğu, son günlerde Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde yaşanan sorunlarla ilgili; sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda çözüm önerileri sundu. Genç siyasetçinin konuyla ilgili fikirleri, başta hayvanseverler olmak üzere tüm kesimlerce beğeniyle karşılandı.

 

Hayvan bakım merkezlerinde yürütülecek faaliyetler hususunda düşüncelerini aktaran genç siyasetçi Turhan Doğu’nun köpeğiyle birlikte yaptığı paylaşım büyük ilgi gördü. Çözüm önerileri dahilinde hayvan bakım merkezinde yaşanan sorunları çözmenin yanında, yerel yönetim halk birlikteliğini sağlaması öngörülüyor.

 

Genç siyasetçi Turhan Doğu paylaşımında, “Fethiye’deki sokak hayvanları da en az insanlar kadar burada yaşamaya hakları olan, mahallelerin sakinleridir. Bu canlar türlü sebeplerle sokakta yaşamak zorunda kalmakta ve hayati faaliyetlerini sürdürebilmek adına insan desteğine ihtiyaç duymaktadırlar. Yerel yönetimler ve gönüllüler tüm dünyada hayvanların haklarını koruma altına almak için faaliyetler düzenlemekte, anlaşmalar imzalamaktadırlar.

Fethiye'mizde hayvanseverler gönüllüleri, barınak şartlarının iyi olmadığı ve modernizasyonunun tamamlanmamasından dolayı; sokak hayvanlarını beslemekte, hayvanların barınma şartlarının iyileştirilmesi adına grup ziyaretleri yapmaktadırlar” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Açıklamasını sürdüren Doğu, şu ifadeleri kullandı;

“Geçtiğimiz günlerde Fethiye'de yaşayan hayvanseverlerin oluşturduğu Barınak Gönüllüleri adlı topluluğun belediyeye ait hayvan barınağına yine belediyenin almış olduğu ziyaretçi yasağı dolayısıyla alınmamaları, kamuoyunun kalbinde derin bir üzüntü oluşmasına sebep olmuştur. Anayasal eylem hakkını dile getiren hayvan gönüllülerinin bir kısmının, mobing ve ardından iş akdinin feshedilmesi haberlerini hayret ve şaşkınlıkla öğrendik.

 

Mamak ve Konya’da hayvanlara yapılan zulüm videoları henüz hafızamızda yerini ne yazık ki korumaktadır. Biz bu durumda tarafımızı sadece hayvanların yanı olarak belirtip, ortaya sorunları ve çözüm önerilerini koymak isteriz.

1-Hayvan Barınağı personelinin liyakate ve iş ehline göre komple revize edilmesi.

2-Eğer hakkında şikayet olan personel varsa ivedi şekilde iç soruşturma açılması.

3-Barınağın sponsorlu veya halk destekli çağa ayak uyduracak şekilde yeniden inşaat sürecinin başlaması.

4-Karantina bölgelerinin sadece tuğla ile değil profesyonel olarak tamamlanması.

5-Hayvan Barınağının güvenlik kameralarının 7/24 web sitesi üzerinden canlı yayın yapması.

6-Fethiyedeki tüm evcil hayvanların belediye desteği ile çip takılarak sahiplendirme takibi yapılması, yaptırılmayanlara cezai yaptırım uygulanması.

7-Dağıtılan mamaların kazanç kapısına dönmemesi için kime teslim edildiğinin dijital takibe dökülmesi.

8-Veterinerlerden ve tüm hayvan gönüllülerinden oluşturulacak iki farklı gölge yönetimin seçilmesi.

9-Bu yönetimlerden yürütme kurulu çıkartılması ve halkın belediye ile beraber sürece mutlak dahil edilmesi.

Aşağıdaki görüntülerin bir an önce yaşanabilir konuma çekilmesi artık toplumsal vicdan konusudur. İnanıyorum ki yetki sahipleri ve gönüllüler çözüm için bir araya gelmeye hazırdır.

İnat ve öfke insanlara bir şey kazandırmaz. Diyalog ve hoşgörü ise insana manevi değer katar. Gelin el ele yaşanabilir bir barınağı, liyakatli ekibi birlikte kuralım.”

AdminAdmin