FETHİYE
Giriş Tarihi : 06-07-2023 11:27

Camiler Çocuklarla Şenlendi

Camiler Çocuklarla Şenlendi

Camiler Çocuklarla Şenlendi

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından başlayan yaz Kur'an kurslarının ilk gününde cami ve kurslar çocuklarla şenlendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de de  okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Minik çocukların İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için gittikleri camiler adeta şenlendi. Yaz tatilini fırsat bilen aileler, çocuklarını dinlerini öğrenmeleri için cami ve Kur'an kurslarına göndermeye başladılar. İlçe  Müftülüğü tarafından kent merkezi, ilçe ve mahallelerde açılan kurslara katılan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak gibi konularda eğitim alıyor. 6 hafta sürecek olan eğitimlerde çocuklara özel, sosyal aktivite ve geziler düzenlenecek.
"Çocukları Yaz Kur'an Kurslarımıza Bekliyoruz"

Yaz kursları hakkında değerlendirmede bulunan  Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay,

Okulların kapanmasıyla birlikte  cami ve Kur'an kurslarının 4 yaşından itibaren çocuk ve gençleri ağırlamaya başladığını belirtti.
 Pandemi öncesi dolup taşan yaz Kur'an kurslarını, yine aynı yoğunluğa ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Oktay, "Geçtiğimiz yıl yine pandemi öncesi yoğunluğuna geri döndük ve ilçemizde  yaklaşık 5 Bin öğrencimiz, kurslarımızda eğitim gördü. Bu yıl da çocuk ve gençlerimizi, 11 Ağustos tarihinde sona erecek olan 6 haftalık yaz Kur'an kurslarımıza bekliyoruz" dedi.

Kurslarda Kur'an-ı Kerim öğretmenin yanı sıra sosyal aktivitelerin yapıldığını, milli ve manevi değerler eğitimlerinin de verildiğini dile getiren Oktay, öğrencilerin zamanlarını dolu dolu geçirmesine imkan tanındığını kaydetti.
Geçtiğimiz yıl yaz kurslarına katılıp bu yıl da büyük bir heyecanla devam eden öğrenciler, kursta Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yanında çeşitli oyunlar oynadıklarını ve gezilere katıldıklarını söyledi.

AdminAdmin