GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2024 15:23

ÇIPLAKLAR ADASI'NA GÖÇMEN AKINI

ÇIPLAKLAR ADASI'NA GÖÇMEN AKINI

 

Ege’deki dünyaca ünlü çıplaklar adası olarak bilinen Gavdos’a 7 hafta içerisinde 612 göçmenin gelmesi ada belediyesi ve hükümeti alarma geçirdi. Çıplaklar Adası Gavdos’un “Göçmen Adası” olmaması için adaya ek askeri güçler ve sahil güvenlik botları konuşlandırıldı.

Ege’de dünya çıplaklarının (Nudistler) tercih ettiği tatil cennetinin başında gelen dünyaca ünlü Gavdos Adası’nın göçmen tehditi altında bulunduğu belirtildi.Gavdos’un dünyaca ünlü plajlarında bir zamanlar çıplaklar dolaşırken, bu kez adaya 7 hafta içerisinde 612 göçmenin Akdeniz’den teken ve botlarla adaya çıkması yerel yönetimi zor durumda bıraktı. Yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Gavdos adasında göçmenlerin sayısının hızla artması üzerine belediye başkanı  Lilian Stefaniki’yi harekete geçirdi.

ÇIPLAKLAR ADASINDA ÖNLEM ALINDI

Belediye Başkanı  Lilian Stefaniki, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis’ten yardım istedi, göçmenlerin adaya çıkmasını önlemek için çok sayıda asker ve sahil güvenlik botu konuşlandırıldı.

Ege’nin ortasındaki ıssız Gavdos adasının göçmenlerin merkezi haline gelen Lampedusa’ya dönüşmemesi için geniş güvenlik önlemlerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

Göç ev İltica Bakanı Kairidis  "Gavdos, Lampedusa'ya dönüşmeyecek, Yunanistan 2015'te yaşadığına benzer bir kriz yaşamayacaktır"  dedi. Bu , hem Hanya-Girit Belediyesi hem de Gavdos Belediyesi'nin göç akışının daha da güçlendirilmesi için bir alarm niteliğindedir” dedi.

ADAMIZ BU GÖÇ AKININI KALDIRAMAZ

Gavdos Belediye Başkanı Lilian Stefanaki de uzun süredir Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na ve sorumlu herkese yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalındığını anlattığını belirterek "Defalarca söyledik, anlatamadık.  Adaya gelen göçmenler Gavdos ve Girit'e gideceklerini söylüyor. bunun için Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na başvurduk, adamız bu göç dalgasını kaldıracak en alt yapıya ne içecek su ve yiyeceği var, bunu karşılayamayız" dedi .

AdminAdmin