MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-10-2023 16:58

TARHANA KAZANLARI SABURHANE’DE KAYNADI

TARHANA KAZANLARI SABURHANE’DE KAYNADI

 

 

MİG tarafından 6’ncı kez düzenlenen Tarhana Festivali, Saburhane Meydanında geniş katılımla gerçekleştirildi.

 

Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleri ile Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından düzenlenen Tarhana Festivalinin 6’ncısı gerçekleştirildi. 15 Ekim Pazar günü Saburhane Meydanında gerçekleştirilen ve tüm gün süren etkinliklere Menteşe’den ve çevre illerden halk geniş katılım gösterdi. 

 

Bando ve halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikler, protokolün açış konuşmaları ile yoğunluk kazandı. Açılış konuşmaları kapsamında konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şu ifadelere yer verdi: “Muğla İçin Gelecek Platformunun emek yoğun çalışmalarıyla geleneksel hale gelen Tarhana Festivalinin 6.’sını, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında daha büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştiriyoruz. Bu heyecana ortak olduğunuz için teşekkür ediyor, platform üyelerini, özverili çalışmaları nedeniyle, huzurlarınızda kutluyorum. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar Muğla Göce Tarhanası da dâhil 5 ürünümüzü tescilleyerek coğrafi işaretini aldık. Muğla Kebabı ve Datça Nurlu Bademi için de sürecimiz tamamlanmak üzere. İlimizin kültürel değerlerine katma değer sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak hep söylediğim gibi asıl iş bundan sonra başlıyor. Bu ürünlerin tanıtılması, marka değeri kazanması, sürdürülebilirliğinin sağlanması için standart üretim ve tanıtım faaliyetlerine ihtiyacımız var. Burada 7’den 70’e herkese görev düşüyor. Bu festival bu nedenle de son derece önem arz ediyor. Muğla'da kültür turizmine katkı sağlamak amacıyla çıkılan bu yolda emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum. Ayrıca tüm Muğlalıları, 20 Ekim cuma günü Odamızda, tüm Muğla Odalarımız ve Borsamız işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Uluslararası Coğrafi İşaretler Muğla Zirvesine davet ediyorum.”

 

Açılış konuşmalarının ardından vatandaşlara tarhana ikramı yapıldı. Festival, konserler, söyleşiler, tarihi Muğla turu ve çocuk etkinlikleri ile tüm gün sürdü. 

 

AdminAdmin