GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2024 14:01   Güncelleme : 27-01-2024 14:44

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu’ndan Muğla protokolüne ziyaret…

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu’ndan Muğla protokolüne ziyaret…

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu’nun yaptığı organizasyonla Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ve Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş’i ziyaret etti.
Federasyon Başkanı Ramazan Kıvrak, Başkan Yardımcıları ve aynı zamanda da Muğla İl beyi olan İsmail Uzunoğlu, Yönetim kurulu üyeleri Erkan Turgut, Kadriye Efe, Perihan Tiriç ve Beşkaza Platformu Başkanı Devrim Karakuş’tan oluşan heyet ilk olarak İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz’ı ziyaret etti.
Daha sonra kendisi de Yörük olan Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş’i ve Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret eden Yörük heyeti, ortak kültürel miras, ata tohumları, müzik, üretim süreçleri, festival ve yazılı geleneksel ögeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 
Federasyon Başkanı Ramazan Kıvrak, Yörük Türkmen davasına hizmet eden tüm dernek, federasyon, konfederasyon ve birliklerin kardeşleri olduğunu belirterek, aynı elin parmakları gibi olduklarını söyledi.
5 yıl önce kurdukları federasyonun da buna hizmet ettiğine dikkati çeken Kıvrak, “Bugün yaptığımız ziyaretler ile hem federasyonumuzun ilkelerini ve kuruluş amaçlarını ifade ettik hem de yazılı eserlerimizi ilettik. Yıllar süren Yörüklük davasını bir kez daha anlattık. İyi karşılandık. Bilgilerimizi paylaştık. En sonunda amacımız hep aynıdır. Denizdeki balığı, havadaki kuşu, dağdaki ormanı, hayvanı ovadaki sebzeyi, meyveyi ve insanı kardeşçesine yaşatma davamız sürecektir. Yörük yürüyecektir. Güneş batarken ay doğsun, ay batarken güneş doğsun. Üzerinizden aydınlık ve hürriyet sevdası hiç eksik olmasın.” diye konuştu.
Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş da Muğla’da kurulan 8 derneğin 6’sının bir araya gelerek kurduğu ve platform olarak paydaşı oldukları federasyonun çalışmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini ifade ederek, “Bu ziyaretlerde aktardığımız konuların yankı bulmuş olması heyecanımızı arttırdı. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
ANADOLU YÖRÜK TÜRKMEN FEDERASYONU 
Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu, 2019 yılında Fethiye Yörük Türkmen Derneği, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, Kaş Yörük Türkmen Derneği, Dalaman Yörük Obası Derneği, Nif Yörük Türkmen Derneği ve Bodrum Yörük Obası Derneği’nin bir araya gelmesiyle kuruldu.

AdminAdmin