MARMARİS
Giriş Tarihi : 03-10-2023 15:39

Marmaris’te ‘Tatlı’ Son

Marmaris’te ‘Tatlı’ Son

Marmaris’te ‘Tatlı’ Son

Marmaris’te 24 Eylül 2023 Pazar günü bir lokantada müşteri ile lokanta personelinin tatlı değiştirme tartışmasının ardından olay büyümüş ortalık savaş alanına dönmüştü. Yaşanan olayda 11 kişi gözaltına alınmış 2 kişi tutuklanmış 5 kişide yaralanmıştı.

Marmaris gündemini derinden etkileyen olayın ardından her iki ailede arabulucuların araya girmesi ile taraflar barış yemeğinde bir araya geldi.

Arabulucuların devreye girmesi ile şehir dışından gelen tarafların ailesi ve lokanta sahipleri yaşanan tatsız olay sonrası barışarak el sıkıştı. Düzenlenen barış yemeğine Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, AK Parti 23. Dönem Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Siyasi Partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, Ağrıdan gelen aileler, olaya karışan gençler ve lokanta işletmecileri ve çalışanlar katıldı.

AK Parti 23. Dönem Milletvekili Mehmet Nil Hıdır burada düzenlene barış yemeği öncesi yaptığı konuşmasında, insanın tabiatı gereği farklı davranışlar farklı tutumlar ortaya konabildiğini ifade ederek, “ Erdemlikte insanın hatasını bilmesi ve affetmesini bilmesidir. Marmaris’te işinsanımız Rauf bey sağ olsun iki gencin arasında çıkan çatışmayı bizlere haber verdi. Taraflarla görüşmek suretiyle suhuleti erdirmeye gayret ettik. Ağrı milletvekillerimiz ile görüştük ve onların da selamlarıyla Ağrılı kardeşlerimizle bir araya geldik. Hastanede yaralı olan kardeşlerimizin ailelerine ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sonra bir araya gelerek onlarında aklıselimi bizim iyi niyetimize karşılık verdi.’’ dedi.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’da yaptığı konuşmasında, “Süreci aklıselim ile birlik ve beraberlik içerisinde sükunetle yönetmiş olduk. Böylece bir araya geldik. Yaralılarımıza üzüldük. Hastaneden gelen güzel haberlerle de hep beraber sevindik. Bizler Marmaris’te hep birlikte yaşıyoruz.  Bu toplum en güzel şekilde yaşamayı hak ediyor. Her iki tarafından bu güzel yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Bu toplumun ferdi olarak her sıkıntınızda bir probleminizde rahatlıkla kaymakamlığımıza gelip bizlerle paylaşın. Kardeşliğimiz muhabbetimiz daim olsun” dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris’in bu ülkenin dünyaya açılan penceresi olduğunu dikkat çekerek, Marmaris’in bu anlamda her zaman huzur ve güven ortamına gerek duyduğunun altını çizdi. Başkan Oktay, “ Burada incir çekirdeğinin doldurmayacak bir mesele yüzünden iki genç kardeşimizin tartışması çevresel etkenlerle büyümüştü. Bunun akabinde araya girerek bu huzur ortamını sağlayan her iki ailemizin büyüklerine de çok teşekkür ediyorum. Bizler Marmaris’te yaşayan herkesi Marmarisli olarak kabul ediyoruz. Bizler Marmarisli olarak hepimiz huzur içinde yaşamalıyız. Bu sorumluluk bu görev her birimize düşüyor. Belediyemizde her zaman açık, çayımız sıcak. Bir sorununuz olduğu zaman bizlere iletebilirsiniz” dedi.

AdminAdmin