SİYASET
Giriş Tarihi : 07-01-2024 15:40

Erdoğan açıkladı; AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum

Erdoğan açıkladı; AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel seçimleri için 11 büyükşehir ve 15 ilin AK Parti adaylarını açıkladı. "El ele İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız" diyen Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul adayının Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğunu duyurdu.

 

“Türkiye Yüzyılı Şehirleri için hazırız, kararlıyız” ve “Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti sloganları ile süslenen Haliç Kongre Merkezi’nde konuşan Erdoğan vefat eden partilileri rahmetle anarak sözlerine başladı. Adaylara başarılar dileklerini ileten Erdoğan, 1994 yılından itibaren ülkede yeni bir belediyecilik felsefesini hayata geçirmiş kadrolar olduklarını belirterek 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışı ile Türkiye’de yeni bir çığır açtıklarını söyledi.

‘KİMSE HİZMETSİZLİĞE MAHKUM DEĞİL’

31 Mart’a kadar durmak yok yola devam diyeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Sizlerle gurur duyuyorum. Muhalefetin korku siyaseti nedeniyle hizmetlerden mahrum kalanlara mecbur değilsin şehrin seninle değişsin diyoruz. Kimse hizmetsizliğe mahkum değil. Beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Bahane değil çözüm için koşan, kibirle değil tevazu ile hareket eden, bireysel amaçları ile değil şehrinin gündemi ile yatıp kalkacak adaylarla milletimizin karşısına çıkıyoruz. İnşallah 15 Ocak günü diğer adaylarımızı tanıtacağımız büyük tören yapacağız. Start vereceğimiz bu törenle gece gündüz sahada olacağız.  Hür iradesi ile şehrinin mahalli idarecilerini belirleyecek vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var. Milletimize küsme olmaz. Millete hakaret etme söz konusu olamaz. Biz vatandaşımıza tercihini eser siyasetinden yana kullanmalarında tavsiye ederiz. Son sözü milletimize bırakacağız” dedi.

‘ZİHİNLER BULANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Seçilecek adaylara başarılar dileyen Erdoğan, “Eski Türkiye’deki kaldığını umut ettiğimiz senaryolar yeniden tedavüle sürüldü. Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Oyunlarla ülkemizin medeniyet mirası ile milletimizin değerleri hedef alınıyor. Bu kişilerin ortak özelliği Elif’i görse mertek sanacak kadar cahiller. Nüfus cüzdanları var ama kendi milletine bir turist kadar yabancılar” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜR EFENDİNİN BAŞKANLIĞI VESAYET GÖLGESİNDE BİTMEYE YÜZ TUTTU”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her karışı ter ve kanla sulanmış vatanda ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimi iseniz bunu ülke genelinde milli olarak ifade edin. İpleri emperyalistlerin elinde olan marjinalleri anlayabiliyoruz. Varoluşlarını yapıyorlar. Ülkemizin ikinci büyük partisinin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır bizi üzen. Uzun bir süredir siyaseten iflas ettiler. Parti içi iktidar kavgasını unutturmaktan başka işe yaramıyor bunlar. Özgür efendinin genel başkanlığı başlamadan vesayet gölgesinde bitmeye yüz tuttu. Milletimizi gerçek belediyecilikle buluşturup Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Terörist ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Onlara ya selam çakıyor ya sırtını sıvazlıyor. Bölücülere boncuk dağıtarak oraya nasıl oturtulduğunu unutturabileceğini sanıyor. Bu millet ferasetini hafife alana ne yaptıysa Özgür efendiye de aynısını yapacak. Bu zatın gidişatı şu an pek de iyi gözükmüyor. Bir teröriste tünel kazarak sahi çıkıyor. Bize sataşarak pirim kazanmaya çalışıyor. Boynunda diyet borcu ile siyaset yapılmaz”

ADAYLARI AÇIKLADI

Erdoğan konuşmasının sonunda AK Parti’nin 11 büyükşehir ve 15 il belediye başkan adayını açıkladı.

Adaylar şöyle;

Artvin: Mehmet Kocatepe

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan 

Bitlis: Nesrullah Tanğlay 

Bursa: Alinur Aktaş

Çanakkale: Julide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Denizli: Osman Zolan

Düzce: Faruk Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen 

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Rize: Rahmi Metin 

Samsun: Halit Doğan

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum

AdminAdmin