MENTEŞE
Giriş Tarihi : 26-09-2023 14:15

MENTEŞE’DE GENÇLER İŞTE PROJESİ

MENTEŞE’DE GENÇLER İŞTE PROJESİ

MENTEŞE’DE GENÇLER İŞTE PROJESİ

Menteşe Belediyesi paydaşı olduğu “Menteşe’de Gençler İşte” projesi kapsamında Menteşe’de 15-29 yaş aralığındaki eğitim almamış ve istihdam edilmemiş gençler mahalle muhtarları aracılığıyla tespit ederek, proje kapsamında eğitim verilmesi sağlanıyor.
Projeye dâhil olarak eğitimlerini tamamlayan gençler, kalifiye eleman olarak yiyecek-içecek ve servis kolunda Muğla’ya hizmet edecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi tarafından desteklenen ‘Youth at Work in Menteşe’ (Menteşe’de Gençler İşte) projesinin tanıtım toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlığında hayata geçirilen ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı’ (NEET PRO) toplantısında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşenin ve vatandaşların gelişimine katkı koyacak projelerin paydaşı olmaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Gümüş, “Kentimizin ve gençlerimizin gelişimine katkı koyacak; eş başvuranı ve paydaşı olduğumuz proje kapsamında ekiplerimiz mahalle muhtarlarımızın yönlendirmesi ile gerekli şartları sağlayan gençlerimizle bir araya geliyor. Gençlerimize projemizi anlatıyor ve dâhil olmalarını sağlıyoruz. Projeye dâhil olan gençlerimiz hizmet ve servis alanında eğitimler alarak donanımlı birer çalışana dönüşecek. Bu gençlerimiz çeşitli işletmelerde çalışarak hem meslek sahibi olacak, hem ekonomik gelir elde edecek, hem de sektöre ve kentimize hizmet edecekler.” diye konuştu.

AdminAdmin