EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-04-2024 21:22

İl Müdürü Çay, Öğrenciler İle Bir Araya Geldi

İl Müdürü Çay, Öğrenciler İle Bir Araya Geldi


2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Ramazan Bayram ile birleşen 9 günlük ara tatilin ardından Muğla’da öğrenciler, okullarında ders başı yaptı. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, ilk ders gününde Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, ara tatil sonrasının ilk ders gününde, Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda bayrak törenine katıldı. Törende öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı’nı söyleyen İl Müdürü Emre Çay, ardından yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.
İl Müdürü Emre Çay konuşmasında, “9 günlük ara tatilinden sonra eğitime kaldığımız yerden devam ediyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim yılının son çeyreğine dinlenmiş ve enerji toplamış bir şekilde, güçlü bir motivasyonla başladık. Önümüzdeki bu iki aylık sürecin her anını çok iyi değerlendireceğimize, güzel başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sağlıklı, başarılı, verimli bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.
Bayrak töreni sonrasında öğretmenler odasını ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, meslektaşlarıyla hasbihal ederek görüş, öneri ve taleplerini dinledi. Ardından sınıfları ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava girecek olan 8. sınıf öğrencilerine başarılar diledi. İl Müdürü Emre Çay, bahçede beden eğitimi dersindeki öğrencilere eşlik etmesinin ardından okul ziyaretini sonlandırdı.
İkinci dönemin sonunda 8’inci ve 12’nci sınıfların sınav heyecanı var. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü; Yükseköğretim Kurumları Sınavı ise 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi başlayacak.

AdminAdmin