YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 13-02-2024 13:42

İttifak Bozulunca Sağır Adaylıktan Çekildi

İttifak Bozulunca Sağır Adaylıktan Çekildi


Seydikemer İttifakı adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten başkan adayı Harun Sağır ittifakın bozulması sebebiyle çekildiğini açıkladı. Seydikemer Belediye Başkan adaylığından çekildiğini kamuoyuna duyuran Sağır bu süreçte teveccüh gösteren herkese teşekkür etti.

Harun Sağır, basın açıklamasında sürecin nasıl başladığına değinerek gelinen noktayı özetledi.

“Kıymetli hemşehrilerim,

Bildiğiniz üzere yaklaşık 3 aydır Seydikemer’de belediye başkan adayı olarak çalışmalar sürdürmekteydim. Bu süreç, 2023 yılı Kasım ayı içerisinde İyi Parti, CHP, DEVA ve SP ilçe başkanlarının iş birliği ile başladı. İlçe başkanları uzun süredir ilçede yerel seçimlere yönelik ittifak halinde çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şahsıma Seydikemer İttifakı’nın adayı olma teklifi yaptılar. Yaptığımız geniş istişareler neticesinde, ittifak halinde seçime girilmesi koşuluyla aday olacağımı ifade ettim ve İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı oldum. Ekte sunduğum protokolde görüldüğü üzere, ittifak halinde seçimlere şahsım başkan adaylığında girilmesi ve başka aday çıkarılmaması hususunda taahhüt verilmiştir. Ancak geldiğimiz süreçte, ittifakın en büyük ortağı olan CHP’nin aday çıkarması üzerine Seydikemer’de kurulan ittifak bozulmuş ve siyasi açıdan dağınık bir süreç ortaya çıkmıştır. Bu dağınık sürecin oluşmasında siyasi partilerin genel başkan düzeyinde olumsuz tutum ve davranışları etkili olmuş ve maalesef Seydikemer İttifakı’nın sürdürülmesi imkânsız hale gelmiştir.

İstişare ederek çıkmış olduğumuz bu yolda, son gelişmeler üzerine geniş katılımlı bir değerlendirme süreci yürütülmüştür. Sonuç olarak, ittifakın bozulmasından dolayı Seydikemer’de belediye başkan adaylığından çekiliyorum. İttifakın oluşmasından bugüne kadar her zaman yanımızda yer alan ve destek veren DEVA Partisi ilçe teşkilatı başta olmak üzere koşulsuz destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bu sürecin tamamında şahsıma teveccüh gösteren Seydikemer ve bölge halkına müteşekkirim. Seydikemer’de yaşayan bir vatandaş olarak Seydikemer ve bölgemiz için çaba göstermeye devam edeceğimi belirtir tüm kamuoyuna saygılarımı sunarım.”

20 Şubat 2024 Salı günü siyasi partilerin listelerinin teslimi seçim kurullarına teslimi için son tarih. Harun Sağır’ın belediye başkan adaylığından çekilmesi sonrası Seydikemer’de siyasi tablonun nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

AdminAdmin