MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-10-2023 16:08

Muğla, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Muğla, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Muğla, Filistin İçin Tek Yürek Oldu

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Camiinde Filistin-İsrail savaşında can veren Müslümanlar için Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Kurşunlu Camiinden Sınırsızlık Meydanına “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi.
Menteşe Kurşunlu Camiinde Cuma namazı sonrasında cemaat Filistin'de vefat eden Müslümanlar için bir araya geldi. Camii avlusunda toplanan vatandaşlar Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapcı eşliğinde şehir olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dualar okudu.
Gıyabi cenaze namazının ardından Kurşunlu Camiinden Sınırsızlık Meydanına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte, “Filistine destek, siyonizme lanet” sloganları atıldı.
Yürüyüşe Muğla Valisi İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, AK Parti MKYK üyesi Yelda Erol Gökcan, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Yılmaz Elçin, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.


Muğla AK Parti Milletvekili, Kurşunlu Camiinden başlayan Büyük Filistin Yürüyüşü sonrası yaptığı açıklamada; ‘’Gazze’de yaşanan insanlık dışı zulüm ve katliam hepimizin yüreklerini dağladı. Daha iki gün önce Gazi meclisimizde bütün siyasi partilerce ortak bildiri yayınlamak sureti ile bu zulümü kınadık. Bugün memleketimiz Muğla’da hiçbir siyasi amaç taşımayan, sadece mazlumun yanında olmak için Valimiz önderliğinde ve bir çok STK temsilcilerimizin katılımı ile  yapılan yürüyüş ve basın açıklamasına CHP’den hiçbir yönetici nin katılmaması anlamlandıramıyorum. Ya Muğla’dakilerin Genel Merkezleri ile iletişimi kopuk. Ya da akşam başka sabah başka davranıyorlar. Zalime zalim demek sizi neden korkutuyor. Bugün değilse ne zaman.’’ diyerek tepkisini dile getirdi.


İsrail’in saldırılarına tepki gösterdiklerini kaydeden Muğla Müftülüğü görevlisi Fatih Yaşatır, “Çok değerli Muğlalılar Kıymetli basın mensupları, yürekleri Mazlum Filistin Halkı ile beraber atan çok değerli gönül elçileri, bugün burada toplanmamıza sebep olan mesele hepinizin malumudur. İnsanlık tarihinin görüp göreceği en acımasız, vahşi, sistematik, yıkıcı ve can alıcı saldırıları ile karşı karşıyayız. İşgalci İsrail'in son dönemde artan saldırıları, masum ve mazlum Filistin halkının hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olmaktadır. Bizler, tecrit edilerek adeta açık cezaevine dönüştürülmüş olan Gazze Şeridi'ne yönelik İşgalci İsrail’in saldırılarını reddediyor ve şiddetle tepki gösteriyoruz” dedi.


Filistin halkının maruz kaldığı insanlık dışı dramın tarihte örneği olmadığını kaydeden Yaşatır, “17 Ekim 2023 tarihinde Gazze’de El-Ehli Hastanesi'nin füze ile hedef alınarak vurulması bebeklerin, çocukların ve kadınların da aralarında bulunduğu yüzlerce Filistinlinin şehadetine yol açmıştır. Bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. .Hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını paylaşıyor bebeklerin ve annelerin arşı titreten feryatlarını yüreğimizde derinden hissediyor ve onların haklı davalarında her an yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
İşgalci İsrail milyonlarca Filistinli’ye ambargo uygulayarak onların özgürlük ve yaşama haklarını ellerinden almıştır. Filistin Halkının maruz kaldığı insanlık dışı bu dramın tarihte örneği yoktur. Filistin halkı onyıllardır açlığa, yokluğa terkedilmiş, elektrikleri kesilerek karanlığa gömülmüş,bir damla suya muhtaç bırakılarak kardeşleri ve dünya devletleri tarafından adeta yalnızlığa itilmiş, uluslararası hukuktan mahrum şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İşgalci İsrail’in sistematik kitlesel saldırılarında bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci, okul, hastane ayrımı yapılmamakta, saldırılar neticesinde her yıl binlerce masum filistinli hayatını kaybetmekte, buna rağmen dünya soykırıma sessiz kalmakta, hatta İsrail’e koşulsuz,şartsız destek vermektedir” dedi.


Yaşatır, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Birleşmiş Milletler ve Batılı devletler, tarihe kara bir leke olarak kazınmakta olan İşgalci İsrail soykırımı görmezden gelmekte, savunduğu tüm ilkelerini çiğnemekte ‘medeniyet’ maskesini çıkararak ‘barbar ve gaddar’ yüzünü sergilemektedir. Kısıtlı imkanlarla Vatanını, toprağını, evini müdafaa eden Mazlum ve mağdur Filistin halkının sessizce ya da mücadele ederek ölmek dışında hiç bir seçeneği bulunmamaktadır.
Filistin halkının dünyanın gözü önünde maruz kaldığı soykırım ve orantısız şiddete bütün Müslümanların, İslam devletlerinin ve yetkililerin daha duyarlı, daha dinamik olmaları, bu katliamın ve saldırının bir an önce bitmesi, İşgalci İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilerek Filistinli Müslümanların Başkenti Doğu Küdüs olan ve bütün dinlerin barış ve kardeşilk içinde yaşadığı Filistin devletine ve Mescid-i Aksasına kavuşması, Kudüs’ün tekrar barış yurduna dönmesi konusunda büyük ve etkili uluslararası bir kamuoyu oluşturması gerekiyor.
Ayrıca belirtmeliyiz ki, Filistin halkının şanlı direnişi, sadece bir milletin var olma direnişi değil, aynı zamanda Kudüs savunması ve İslam Ümmeti’nin onur mücadelesidir. Kararlılık ve direnişleriyle İslam dünyasına öncü olan Filistinlilere her şart altında yardım etmeye ve her zaman dualarımızı göndermeye devam edeceğiz.
Buradan her yıl milyonlarca yerli ve Yabancı miasfiri ağırlayan Türkiye’nin İncisi, Yeryüzü Cenneti, sevgi ve hoşgörü kenti Muğla’dan açıkça İşgalci İsrail’e sesleniyoruz İsrail, Gazze’ye yönelik terör saldırılarını derhal durdurmalı ve sonlandırmalıdır. Buradan asıl görevi Barışı tesis etmek olan Birleşmiş Milletlere de sesleniyoruz, Birleşmiş Milletler Dünya’nın gözü önünde insanlığın katledilmesini önlemelidir. Ve yine İslam Ülkelerine ve Arap devletlerine sesleniyoruz. İslam ülkeleri ve Arap devletleri İşgalci İsrail’in kural tanımazlığı ve şımarıklığı karşısında net, kararlı, cesur adımlar atmalıdır.
Türkiye olarak, bölgede kalıcı bir barışın tesisi için iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. İşgalci İsrail'in saldırılarına karşı duruşumuzu sergilemek ve barışçıl bir çözüm için çalışmak, insan hakları ihlallerinin soruşturulması ve Gazze'deki sivillerin insani yardıma erişiminin derhal sağlanması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Gazze'de saldırılardan etkilenen masum sivillerin acil insani yardıma, temel gıdaya, tıbbi malzemelere ve güvenli barınmaya erişimi sağlanmalıdır.
Yine buradan haykırıyoruz, Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti derhal kurulmalıdır. Filistin yalnız değildir ve yalnızlığa terkedilmeyecektir. Özellikle Türk Halkı maddi ve manevi her zaman tüm imkanlarıyla mazlum ve mağdur Filistin Halkı’nın yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir, Bizler Filistin davasını sarsılmaz şekilde savunmayı sürdüreceğiz. Yaşanan katliam ve soykırıma sessiz kalmayacağız.
Hakkın, adaletin, insani değerlerin safında yer alacak, mazlumun yanında, zalimin karşısında duracağız. “Ama”lara, “fakat”lara aldırmadan, stratejiler, planlar, kurgular,algılar, medya yalanları ve senaryolar karşısında var gücümüzle ve en gür sadamızla Filistin’in yanında olmayı sürdüreceğiz.
Buradan bir kez daha İşgalci İsrail’in saldırıları sonrası şehadet mertebesine erişen Tüm Filistinli kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor, Filistin olmak üzere Tüm Dünya’da Barışın ve huzurun tesis edildiği günlere kısa sürede ulaşmayı Rabbimizden Niyaz ediyoruz.
Başta Sayın valimiz olmak üzere, Tüm Kamu ve Kuruluşlarının Yetkililerine ,Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine, bu anlamlı programa katılım sağlayan Halkımıza teşekkür ederek, şükranlarımızı sunuyor,Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletinin bir an önce kurulmasını temenni ediyoruz.”

AdminAdmin