GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-02-2024 21:19   Güncelleme : 18-02-2024 21:53

Staj ve Çıraklık Mağdurları İstanbul’da meydanlarda

Staj ve Çıraklık Mağdurları İstanbul’da meydanlarda

 

İstanbul’da bir araya gelen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, hak arayışlarını sürdürüyor.

 

Kartal İlçe Meydanı’nda toplanan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, “Staj, çıraklık SGK başlangıcı olsun”, “Çocuk yaşta çalıştık sigortamızı isteriz”, “Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir” yazılı dövizler açtı.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, uzun süredir hak arayışlarını sürdürdüklerini belirtti. Bal, “Talebimiz staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesidir. Bu mağduriyetin giderilmesi için de yasal düzenleme gerekiyor. Biz sesimizi gür şekilde haykırıyoruz ve bu yasayı buradan çıkaracağız. Çalışan kişi öğrenci değil işçidir. Biz fiilen çalıştık maaş aldık. Bu şekilde de kanuni olarak bütün haklarımızın da verilmesi gerekiyor. Bu haklarımızı alana kadar tüm arkadaşlarımızla mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Türk bayrakları açan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri haklarının verilmesini staj ve çıraklık döneminin SGK başlangıcı olmasını istedi. Üyeler ‘Hak hukuk adalet” sloganları attı.

AdminAdmin