EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-03-2024 21:57

Dilimizin Zenginlikleri Resim Sergisi Düzenlendi

Dilimizin Zenginlikleri Resim Sergisi Düzenlendi


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Muğla Güzel Sanatlar Lisesi tarafından "Deyimler ve Atasözleri Resim Sergisi" düzenlendi.    
Sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi, her ay farklı etkinliklerle okullarda uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında Muğla Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları resim sergisinde, dilimizin kültür hazinelerinden olan deyim ve atasözlerini görselleştirerek tuvale yansıttılar.
Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen sergiye; İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, il/ilçe şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek düzenlenen sergininin dilimizin zenginliklerine vesile olmasını diledi.
Muğla Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisi eşliğinde resim sergisini gezen İl Müdürü Emre Çay, tuvalleri başında duran öğrencilerle yapmış oldukları resim, deyim ve atasözleri üzerine sohbet etti.
Resim bölümü öğrencilerinin birbirinden güzel deyim ve atasözlerini kendi dünyalarında tasarlayıp resmettiği sergide; akrilik, sulu boya, kuru boya, pastel tekniklerinin yanı sıra dijital çalışmalar da yer aldı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesinin öğrencilerde dil bilincinin gelişmesi ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir proje olduğunu belirten İl Müdürü Emre Çay, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmalarının öğrencilerde farkındalık oluşturacağını ifade etti.  

AdminAdmin