GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-09-2022 18:50

Özütok, “Raflarda bekleyen projeleri gerçekleştirmek için geliyoruz”

Üyelerin öğrenmek istediği konuların başında projeler geliyor. Projelerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirten Özütok, ilk etapta daha önce hazırlanan ancak takip edilmediği için unutulmaya yüz tutan kruvaziyer iskele ve Fethiye Üniversitesinin kurulması için çalışacaklarını dile getirdi.

Özütok, “Raflarda bekleyen projeleri gerçekleştirmek için geliyoruz”

 

 

 

 

Seçim çalışmalarını üye ziyaretleriyle sürdüren FTSO Başkan Adayı Günay Özütok, üyelerden büyük ilgi görüyor. Üyelerin projeler konusunda sorularını yanıtlayan Günay Özütok, takip edilmediği için raflarda bekleyen kruvaziyer iskelenin ihale edilmesi ve Fethiye Üniversitesinin kurulması için çalışacaklarını söyledi. Her iki projenin de gerçekleştiği zaman bölgesel kalkınma ve üyelere ekonomik ve sosyal anlamda ciddi katkı sağlayacağını belirten Özütok, “Babadağ Teleferik Projesi de bir zamanlar hayaldi. 4 Yıllık fakülte de bir zamanlar hayaldi. Israrla takip edilerek hayata geçti. Önce inanmak, sonra da gerçekleştirmek için çalışmak gerekiyor.

 

Sorunları belirleyip TOBB’a iletmekle, sorun yaşıyoruz deyip beklemekle çözülmüyor. Yatırım istiyoruz deyip beklemekle yatırım gelmiyor. Projeler takip edilerek yatırıma dönüşür. Sorunlar ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde takip edilerek çözülür. Sorunlar belirlendikten sonra; ilgili kurumlar nezdinde, Odamız ve işbirliğine gittiğimiz kurum ve kuruluşlarla kamuoyu baskısı yaratıp, sorun çözülünceye kadar, projelerimiz tamamlanıncaya kadar çalışacağız. Geçmişte yaptığımız gibi Babadağ Teleferik projesini hayata geçirdiğimiz gibi, Fethiye İşletme Fakültesinin eğitim öğretime açılmasına verdiğimiz katkı gibi raflarda bekleyen projelerin hayata geçmesi için çalışacağız” dedi.

 

4 YILDIR HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMAYAN FETHİYE ÜNİVERSİTESİ’NİN KURULMASI İÇİN GELİYORUZ

Göreve geldiklerinde çalışma başlatacakları projelerden birinin de Fethiye Üniversitesinin kurulması olduğunu belirten Günay Özütok “Fethiye’nin ekonomik ve sosyal hayatını canlandırması, işletmelerin yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi amacıyla ekibimizin öncülüğünde başlatılan projelerden, Fethiye İşletme Fakültesi eğitim öğretime açılmış, bölgemize ekonomik katkısı kadar, işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması açısından ciddi katkı sağlamaya devam ediyor. İşletme Fakültesinin yanında Ziraat Fakültesi ve Sağlık Bilimler Fakültesinin açılmasının ardından ilçemizde üniversite açılma şartları yerine getirilmiş olmuştu. 4 Yıl önce yapılan çalışmaların sonunda Fethiye Üniversitesinin kurulması TBMM’ne kanun teklifi verilmesi aşamasına gelmiş, Fethiye Üniversitesi’nin kurulması için imza kampanyası düzenlenerek kamuoyu desteği alınmıştı. İmzalar ilgili bakanlıklara gönderilmişti. Takip edilmediği için kurulamadı. İşletme Fakültesinin eğitim öğretime başlamasına katkı sağladığımız gibi Üniversitenin açılması için de çalışacağız” dedi.

 

4 YILDIR HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMAYAN KRUVAZİYER İSKELENİN İHALE EDİLMESİ İÇİN GELİYORUZ

Kruvaziyer iskelenin bölgemizdeki turizm aktiviteleri arasına mutlaka alınması gerektiğini belirten Günay Özütok “Büyük uğraşlarla Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığının yatırım programına alınmasını sağladığımız kruvaziyer iskele ihale edilmesi aşamasına gelmişti. Takip edilmediği için şimdi gündeme bile gelmiyor. Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda, kruvaziyer limanın bölgemizde başarılı olup olmayacağı konusunda, hazırladığımız projeye GE-KA’dan hibe destek alarak fizibilite etüdü hazırlanmasını sağladık. Raporda bölgemizin kruvaziyer turizmde başarılı olacağı bilimsel olarak da kanıtlanmıştı. Geçen 4 yıl boyunca adını bile duymadık.

Göreve geldiğimizde kruvaziyer iskelenin ihale edilmesi için mücadele edeceğiz. Bu işin siyaseti yok, bölgemizin ekonomisinin gelişmesi, ticaretin canlanması için tüm siyasi partilerden destek isteyip, Babadağ Teleferik Projesinde olduğu gibi birlikte çalışarak hayata geçirmek için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin