SİYASET
Giriş Tarihi : 06-12-2023 13:32

Muğla CHP'de 120 Aday Adayı Ortaya Çıktı

Muğla CHP'de 120 Aday Adayı Ortaya Çıktı

Muğla'da, 31 Mart 2023 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Muğla genelinde toplamda 120 kişi, il ve ilçelerde belediye başkanlığı için aday adayı olmak için başvuruda bulundu.
İlçelere göre dağılıma bakıldığında, Bodrum'da 25 aday adayı ile rekor bir başvuru gerçekleşirken, diğer ilçelerde de çeşitli sayılarda aday adayları başvuruda bulundu. Kavaklıdere'den 1, Dalaman'dan 2, Datça'dan 11, Fethiye'den 8, Köyceğiz'den 4, Marmaris'ten 7, Menteşe'den 18, Milas'tan 8, Ortaca'dan 10, Ula'dan 10 ve Yatağan'dan 6 aday adayı başvuruda bulundu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 10 isim aday adaylığına başvuruda bulundu.
Bazı siyasi çevrelerde ise Muğla il ve ilçelerinden çok sayıda başvuru olması partinin aleyhine olarak değerlendirilirken, kimi siyasiler ise bu kadar çok ismin aday adayı olarak ortaya çıkması, CHP’nin elinde olan bazı mevcut ilçe belediyelerinin kaybetme ihtimali sebebiyle olduğunu ileri sürdüler.

AdminAdmin