MENTEŞE
Giriş Tarihi : 25-05-2023 15:16

MENTEŞE BELEDİYESİ ETKİNLİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Menteşe Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde açtığı Kış Kursları yılsonu sergisi ile dün akşam müzikseverlerle buluşan Türk Halk Müziği konseri büyük beğeni topladı.

MENTEŞE BELEDİYESİ ETKİNLİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR

 


Etkinliklere olan ilgiden dolayı hemşehrilerine teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş , “Kültür kenti Menteşe’de vatandaşlarımızı kültür ve sanatla buluşturmaktan, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak halkımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
1650 KURSİYER ESERLERİNİ SERGİLEDİ
İlki geçtiğimiz Salı günü yapılan etkinlikte Menteşe Belediyesi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu kış kursları sergisi görücüye çıktı. Sergide 1650 kursiyerin 16 farklı alanda eserleri sergilendi.  Halk oyunları gösterileri ile açılan sergide minik kursiyerlerin gitar gösterileri büyük beğeni topladı. Sergiyi kursiyerlerle birlikte gezen Başkan Gümüş kursiyerleri ve kurs öğretmenlerini tebrik ederek, “Menteşe Belediyesi olarak asli görevlerimizin yanında kültürel ve sanatsal faaliyetlere de gerekli zaman ve bütçeyi de ayırıyoruz. Bunu da imkânlarımız dâhilinde en iyi şekilde yapmaya çalışan belediyelerin başında geliyoruz. Her yıl farklı alanlarda ücretsiz kurslar açıyor ve bu kurslarımızın sonunda sergiler düzenliyoruz. Kursiyerlerimizin ilgisi bizleri de mutlu ediyor. Menteşe Belediyesi olarak kurslara çok önem veriyoruz. Zira 1650 kursiyerimizin el emeği göz nuru eserleri halkımızla buluştu. Kurslar sayesinde hem yeteneklerini keşfediyorlar hem de burada sosyalleşiyorlar. Aynı zamanda el işi ürünlerinin satışını yaparak, ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar. Bu kurslar sayesindeki döngü muhteşem.  Kursiyerlerimizi ve kurs öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Başkan Gümüş etkinlikte sergiyi kursiyerlerle birlikte tek tek gezdi, eserler hakkında bilgiler aldı.
GÖNÜLLERDEKİ TÜRKÜLER
Menteşe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise Gönüllerdeki Türküler konseri oldu. Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği korosu tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde seslendirilen türküler, izleyicisinin büyük beğenisini topladı. Salonu dolduran müzik severler gecenin geç saatlerine kadar türkülere eşlik ettiler.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün eşiyle birlikte katıldığı konserde şef Hamdi Demirtaş yönetimindeki 50 kişilik dev koro, Muğla yöresi türkülerinin de yer aldığı toplamda 28 türküyü seslendirdi.
Konserin sonunda şef Hamdi Demirtaş ve koroyu tebrik eden Başkan Gümüş, sahneye çıkarak şunları söyledi: “Harika bir konser oldu. Tabi bu güzel konser 8 aylık sıkı bir çalışmanın ürünü. Bugün bu güzel geceyi bizlere yaşattıkları için belediyemizin Türk Halk Müziği korosuna ve değerli şeflerine teşekkür ediyorum. İlk kez sahneye çıkan koromuz ülkemizin farklı bölgelerinden seslendirdikleri türküler ile bizleri büyüledi.  Enerjileri, performansları ve müziğin evrensel diliyle bizlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Koromuzun değerli üyelerini ve şefleri Hamdi Bey’e tebrik ediyorum. Bu güzel gecede salonu doldurarak bizleri yalnız bırakmayan sevgili vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.  Menteşe Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya destek olmaya, sizleri de kültür ve sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. “

AdminAdmin