YATAĞAN
Giriş Tarihi : 22-10-2023 16:05

Belediye’den Cumhuriyetin 100. Yılına Özel “Zübeyde” Filmi

Belediye’den Cumhuriyetin 100. Yılına Özel “Zübeyde” Filmi

Belediye’den Cumhuriyetin 100. Yılına Özel “Zübeyde” Filmi

Yatağan Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü özel bir etkinlikle kutluyor. 
Yatağan Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bize hediye eden Zübeyde Hanım’ın ‘Sarı Paşa’sı ile olan anıların anlatıldığı “Zübeyde Analar ve Oğulları” filmini, Yatağan sakinleri ile buluşturuyor.


Bu özel kutlama etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a ithaf edilen "Zübeyde Analar ve Oğulları" adlı film, ücretsiz olarak yayınlanacak.
29 Ekim akşamı gerçekleştirilecek "Cumhuriyet Yürüyüşü" etkinliğinin ardından başlayacak olan film gösterimi, 1 Kasım Çarşamba gününe kadar devam edecek. Yatağan Gençlik Merkezi'nde her gün 10:00, 13:00, 17:00 ve 20:00 saatlerinde ücretsiz olarak izlenebilecek.
Film gösterimi için biletler, Yatağan Belediyesi Hizmet Binası'ndan mesai saatleri içinde ücretsiz olarak temin edilebilecek.
Film hakkında
Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın hayatını anlatan "Zübeyde, Analar ve Oğullar" filminin hikayesi, Osmanlı'nın son dönemlerinde karışıklık içindeki Selanik'te başlıyor ve Cumhuriyet'in ilanına kadar olan süreci yansıtıyor.
Yönetmen koltuğunda Cenk Yaz'ın oturduğu filmin yapımcılığını Nuri Yıldırım ve Alper Tosun üstlendi. Doç. Dr. Furkan Kaya, tarihçi Ethem Koca ve Tarih TV Baş Editörü Suat Kozluklu ile Prof. Dr. Necmi Ülker'in danışmanlık yaptığı filmin senaryosunu İlber Tekinsoy kaleme aldı.
Zübeyde karakterini Aslıhan Güner, Mustafa Kemal Atatürk'ü ise Alican Yücesoy'un oynadığı yapımda Devrim Nas, Emre Kınay, Sitare Akbaş, Wilma Elles, Enes Demirkapı, Ali Sağ ve Turgay Tanülkü de rol aldı.

AdminAdmin