SİYASET
Giriş Tarihi : 14-02-2024 21:36

DEVA'LI BAYKAN; EMEKLİLERİMİZ ÇARESİZ DURUMDA

DEVA'LI BAYKAN; EMEKLİLERİMİZ ÇARESİZ DURUMDA

 

 

‘’Dalaman’da Ev bulmak artık emeklilerimizin bir kısmı için tamamen imkânsız hale geldi.’’

 

Dalamanlı ve Dalaman’a huzurla yaşlanmak için gelmiş Emekli vatandaşlarımız ev kiralarının yüksek artışından dolayı ve emekli maaşlarının yeterli olmamasından  dolayı çaresi durumda.

 

Emeklilerimiz Huzurla Yaşlanmak İçin, İkinci İş Arar Hale Geldi

 

DEVA Partili Bilal Baykan Genel Başkan Sayın Ali Babacan’ın Eskişehir’deki konuşmasın da dile getirdiği Emekli ve Mülakata takılan vatandaşlarımızın sorunlarını Türkiye’nin her ilçesindeki gibi Dalaman’da da yaşandığını belirterek Dalaman’da yaşayan hemşerileri ve yerel medya ile bu sorunları paylaştı.

 

DEVA Partisi Genel başkanı sayın Ali Babacan’ın Eskişehir’de ki konuşmasından öne çıkan başlıklar;

 

 

Emeklilerimiz Barınması sorunu ile karşı karşıya

 

“Emeklilerin hali perişan: En temel insan hakkı olan, ‘barınma hakkından’ bile mahrum oluyorlar. Evlerde şöyle bir insanca yaşamak, başını sokacak bir ev bulmak artık emeklilerimizin bir kısmı için tamamen imkânsız hale geldi. 10 bin lira maaşla ve bu kira seviyeleriyle hayatta kalmak çoğu emeklimiz için imkânsız hale geliyor.”

 

 

“İşlerine gelmeyeni mülakatta anında eliyorlar”

 

“Özel sektörde zaten istihdam yaratılmıyor. İstihdam oluşturulmuyor. Ama iş memuriyete gelince de, partili yakınlar o memuriyet pozisyonuna dolduruluyor. İşlerine gelmeyeni mülakatta ânında eliyorlar. Bakıyorlar siyasi görüşü nedir, acaba Cumhurbaşkanı’yla ilgili hissiyatı nedir; en ufak bir terslik, tereddüt görürlerse o gencimizin mülakatta vay haline.”

 

“Partili Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana ülkede yoksulluk genişliyor”

“Son on yıldır, özellikle de 2018’den bu yana, partili Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana ülkede yoksulluk genişliyor, daha geniş kesimleri kapsıyor ve yoksulluk derinleşiyor. Bu kötü yönetim, bu iş bilmez kadro ülkeyi gerçekten çok perişan hale düşürdü. Ve sebebi, bütün bu olumsuzlukların sebebi, sadece ve sadece kötü yönetim ya. Gençler diyor ki, ‘Başkanım galiba bu ülke böyle.’ E ne yapsınlar, kendilerini bildik bileli şöyle 20-25 yaşlarında bir genç düşünün, kendilerini bildik bileli ülke sürekli kötüye gidiyor.”

AdminAdmin