EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-08-2023 11:44

YKS 2023 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YKS tercih sonuçları bugün hafta sonu belli olur mu, ne zaman açıklanacak?

YKS 2023 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

YKS tercih sonuçları sorgulama sayfasının açılması üniversite sınavına giren adaylar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. YKS tercih yerleştirme sonuçlarının belli olmasından sonra üniversite kayıtları başlayacak. Üniversite kayıt tarihine sayılı günler kala YKS tercih sonuçları için ÖSYM duyurusu bekleniyor. Adaylar üniversiteye yerleşip yerleşemediğini öğrenmek için geri sayıyorlar. 


YKS tercih sonuçlarının bekleyişlerinde sona yaklaşıldı. Üniversite kayıtları Ağustos ayının son günlerine doğru yapılmaya başlanacak. Adayların gözleri YKS tercih sonuçlarına ve ÖSYM'nin duyurusuna çevrildi. YKS tercih sonuçları belli olduğu zaman ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinde adayların erişimine açılacak. T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile adaylar sonuçlarını görebilecekler.


YKS tercih sonuçları için nefesler tutulmuşken üniversite kayıt tarihleri de araştırılıyor. Üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül ve elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. YKS tercih sonuçlarının 28 Ağustos tarihinden önce açıklanması bekleniyor. YKS ek tercihleri ise üniversite kayıtlarından sonra başlaması bekleniyor.

AdminAdmin