MUĞLA
Giriş Tarihi : 28-03-2024 15:16

17 MESLEK KOMİTENİN SORUNLARI KONUŞULDU

17 MESLEK KOMİTENİN SORUNLARI KONUŞULDU

 

MUTSO’nun 17 Meslek Komitesi meclis toplantısının ardından düzenlenen müşterek toplantıda bir araya geldi; sektörün sorunlarını aktardı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Meclisi aylık olağan toplantısını 27 Mart Çarşamba günü gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ve ardından Yönetim Kurulu Başkanının aylık faaliyetlere ilişkin sunumunun sonrasında, komiteler müşterek toplantısı düzenlendi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş başta olmak üzere 17 Meslek Komite başkanı ve üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkan ve Üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu ile Disiplin Kurulu Başkanı ve üyelerinin yer aldığı toplantıya geniş katılım sağlandı. Komitelerin çalışma prensibi ve hedeflerine yönelik yapılan bilgilendirmenin ardından, Muğla’da faaliyet gösteren sektörlerden oluşan 17 Meslek Komitesi başkanı ve üyeleri tek tek söz alarak yaptıkları çalışmalara ve sektörün ihtiyaç ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerini aktardılar.  Toplantıda aktarılan konulara ilişkin oluşturulacak rapor, ilgili kurumlar, TOBB ve ilgili bakanlıklar ile paylaşılacak. 

Toplantının sonunda bir konuşma yapan TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı ve KGK Ege Bölge Başkanı Mehtap Şeniz Çahan katılımcılara İşimiz Temiz Projesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Başkan Çahan, “Proje ile, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek noktasında, işletmelerin sahipleri ve çalışanlarına temizlik ve hijyen konularında eğitimler vermek ve işletmeyle birlikte çalışanlarının kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektöründeki  işletmeleri kapsayan proje ile alınacak eğitimler hem işletmelerimize hem de temiz bir topluma önemli katkılar sağlayacak.” diyerek  projenin kapsamı ve detayları hakkında bilgi verdi.

AdminAdmin