GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2024 00:02

TÜRK DÜNYASI GİRİŞİMCİ KADINLARI İSTANBUL’DA BİRARAYA GELDİ

TÜRK DÜNYASI GİRİŞİMCİ KADINLARI İSTANBUL’DA BİRARAYA GELDİ

 

 

 

İTO ev sahipliğinde düzenlenen ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Kadın Girişimciler Komitesi İş Forumu ve B2B Networking Etkinliği’nde Muğla KGK ekibi de, Muğla’daki girişimci kadınlar adına yerini aldı.

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ‘Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Kadın Girişimciler Komitesi İş Forumu ve B2B Networking Etkinliği’ düzenledi. 18 Nisan Perşembe günü İTO ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul üyeleri, TOBB KGK İl İcra Komitesi Başkanları ve Başkan Yardımcıları katılım sağladı.

 

Programa Muğla adına KGK Muğla Başkanı ve Ege Bölge Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Aslı Karataş, Gamze Demirci ve Pelin Yaylalı katılım sağladı. 

 

Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği himayesinde Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve KKTC'nin iştirakiyle faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Komitesi programında konuşma yapan ve Ülkeler arasındaki iktisadi bağları güçlendirdiklerini belirten Başkan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Bu kapsamda kadın girişimciliğinin gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü çağımızda ülkelerin zenginleşmesinin yolu, daha çok girişimciye sahip olmaktan geçiyor. Bugünün zengin ve güçlü ülkelerine bakın. Bunu girişimcileri sayesinde başardılar. Zira doğal kaynaklar milletleri zengin etmiyor, refahı toplumun geneline yayamıyor. Bunu sadece girişimciler başarıyor. Hem kendileri kazanıyor hem de milletlerine kazandırıyorlar. Son 15 senede, tüm girişimciler içinde kadınların oranı 2 katına çıktı ve yüzde 6'dan yüzde 12'ye yükseldi. Şimdi bu oranı daha da yukarılara taşımayı hedefledik. Bizler, kadın girişimciliğinin geliştirilmesinde ve iş hayatında başarıya ulaşmada, networkün önemli bir faktör olduğuna inanıyoruz. Daha iyi bir gelecek umudumuzu hiç azaltmadan, omuz omuza çalışacağımız güzel günlerde yeniden buluşabilmeyi diliyorum.”

AdminAdmin