FETHİYE
Giriş Tarihi : 24-10-2023 11:31

Tombak “Talip Olduğum Görevin Bilincindeyim”

Tombak “Talip Olduğum Görevin Bilincindeyim”

Tombak “Talip Olduğum Görevin Bilincindeyim”

Fethiye Emlakçılar Derneği Başkan Adayı İsmail Tombak, emlak sektöründe aşılması gereken ciddi problemlerin olması nedeniyle göreve talip olduğunu belirterek, “Kendime ve ekibime güvenim tam. Tarafsızca ve korkusuzca sektörümüzün sorunları ile mücadele edecek ve haklarımızı kazanacağız” dedi. 
Fethiye Emlakçılar Derneği üyeleri 28 Ekim Cumartesi günü seçime gidiyor. 130 üyenin oy kullanacağı ve iki adayın yarışacağı seçimde, başkan adaylarından  İsmail Tombak ve ekibi iddialı bir şekilde çalışmalarını sürdürerek, üyeleri tek tek ziyaret edip projelerini aktarıyor. 
Emlak sektörünün sorunlarını çözmek için göreve talip olduğunu aktaran Tombak, “Yıllardır emlak sektörünün içerisindeyim ve bu sektörden ekmek yedik ve hala da geçimimizi bu sektörden sağlıyoruz. Bu sektöre bir borcumuz olduğu düşüncesi ile bu yola çıktık.Mevcut  başkanımız ve yönetimi elbette sektörün gelişmesi için fedakarlık gösterdi. Fakat, ben ve arkadaşlarım daha fazla sektöre bir şeyler kazandırabileceğimiz düşüncesi ile bu göreve talip olduk” diye konuştu. 
“Derneğimize Ait İdari Ofis Olacak”
Başkan Adayı Tombak, ilk olarak derneğe ait bir idari ofisi derneğe kazandırmak istediğini belirterek, “Öncelikli hedefimiz derneğimize ait bir ofisin olmaması bizi bu göreve talip olmamıza vesile oldu. Derneğimize ait herhangi bir belirli adresimiz ne yazık ki yok. Bu durum sektördeki paydaşlarımız için çok büyük bir eksiklik. Derneğimiz tarafından yapılacak olan herhangi bir basın açıklaması çay ocakları önünde veya caddelerde gerçekleşiyor. Üyelerimizin dernekle ilgili bir sıkıntısı olduğunda,  herhangi bir adresimiz olmamasından dolayı çalacak kapı bulmakta zorlanıyor. Çevremize baktığımız zaman tüm meslek sektörlerinin bir idari binası var. Parayla ilgilenen bir dernek olmamıza rağmen ne yazık ki sektörümüzün bir hizmet binası yok. Göreve geldiğimiz zaman ilk yapacağımız çalışmaların başında bu konu yer alıyor” dedi. 
“Sektöre Yenilikler Getirmek İstiyoruz”
Dernek üyelerine emlak sektörüne odaklı hizmet gerçekleştireceklerini belirten Tombak, “Konu hakkında ekibimle birlikte bazı proje ve planlarımız var. Kesinlikle şuna ki mevcut yönetimin yaptığı gibi whatsab emlakçılığı yapmak istemiyoruz. Emlakçı kardeşlerimizin bir araya gelebileceği, sohbet edip, kendilerini ifade edebileceği bir lokla projemiz var. Bu lokalimizin de sözünü aldık. En kısa sürede de fiilen lokalimizi de hayata geçireceğiz” ifadelerinde bulundu. 
“Denetim Mekanizmasını Kuracağız”
Fethiye’de derneğe kayıtlı olmayan, ve kayıt dışı olarak yüzlerce kişinin emlakçılık yapmakta olduğunu belirten başkan adayı İsmail Tombak, “Bizim mesleğimiz olan emlak sektörünün en büyük eksiği denetim eksiğidir. Fethiye Emlakçılar Derneğimize kayıtlı 130 üyemiz var. Ama Fethiye’de baktığımız zaman A’dan Z’ye herkes emlakçılık yapıyor. Bu durum sektörümüz adına en büyük sorunlardan bir tanesi. Bu konuda da bazı yaptırım ve müeyyideler gerekmektedir. Bunu da korkusuz ve tarafsız  idareciler gerçekleştirebilir. Fethiye’de özellikle kolluk kuvvetleri ile birlikte bir denetim mekanizması kurulabilir ve ciddi rakamlarda bir cezai müeyyede ile bu sorununun önüne geçilebilir. “Bana dokunmayan yılan bir yıl yaşasın” ilkesi ile değil, kimseden çekinmeden, sektörü muhafaza ve koruma güdümüne gidebilecek, yeni bir yönetime ihtiyaç hasıldır. Bu eksiği de gidermek için biz göreve talip olduk” şeklinde konuştu.

AdminAdmin