MİLAS
Giriş Tarihi : 05-07-2023 16:35

Milas’ta Üreticilerin %90’ı TMO’yu Tercih Etti

Milas’ta Üreticilerin %90’ı TMO’yu Tercih Etti

Milas’ta Üreticilerin %90’ı TMO’yu Tercih Etti

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Milas Ziraat Odası işbirliği ile Milas Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçilerden buğday alımlarına devam ederken Milas’ta üreticilerin yüzde 90’ı TMO’yu tercih ederek ürünlerini teslim ediyor.

Geçtiğimiz ay TMO alım fiyatının ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak açıklanmasının ardından Milas TMO tarafından üreticilerden buğday alımlarına başlamıştı.

Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar yaptığı açıklamada TMO’nun alımlara ayın 9’una kadar devam edeceğini ve geçen yıl 52 ton alım yapıldığını belirterek bu oranın şu ana kadar 3000 ton olduğunu dile getirdi.

Akar; ‘’Geçtiğimiz ay İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Milas Ziraat Odamız iş birliği ile başlattığımız Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday alımları, Milas’ta ki üreticilerimizin yüzde 90 dolaylarında tercih etmesi bizleri sevindirmiştir. 2022 yılında toplamda 52 ton alım yapılmışken bu alımların devam ederken 3000 tona ulaşması işbirliğimizin ne kadar verimli olduğunun bir göstergesidir.

Ayrıca alımlarımız herhangi bir aksama olmadan devam etmektedir. Üreticilerimizin aldığı randevularda bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Bazı sosyal mecralarda üreticilerin TMO’da randevu ve alımlarda sıkıntı yaşadığına ait paylaşımlarda bulunulduğunu, üzüntüyle karşıladım. Bu paylaşımlar Kurban Bayramı tatilinde yapılmış olup Milas TMO’da üreticilerimizin kuyruk oluşturduğu iddia edilmiştir. Bu paylaşımlar hem bayram tatili hem de trafikte yaşanan yoğunluk nedeniyle yanlış bilgilendirmelerde bulunma amaçlıdır.

TMO’nu ne randevu ne de alımlarda bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Bunun en büyük göstergesi de Milas’taki üreticilerimizin yüzde doksanın tercihi ve bu güne kadar 3000 ton alım yapılmasıdır. Bakın burası çok önemli geçen 2022 yılında 52 ton alım yapılmışken bu yıl 3000 tonun üzerinde bir alım gerçekleşmiştir. Ayrıca ayın 9’una kadar da alımlarımız devam ediyor.
Ben tekrar üreticilerimize hayırlı sezonlar ve bereketli olması dileklerimle teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

AdminAdmin