MUĞLA
Giriş Tarihi : 17-10-2023 16:13

MUĞLA EĞİTİM YÖNETİCİLERİ KÖYCEĞİZ’DE BİR ARAYA GELDİ

MUĞLA EĞİTİM YÖNETİCİLERİ KÖYCEĞİZ’DE BİR ARAYA GELDİ

MUĞLA EĞİTİM YÖNETİCİLERİ KÖYCEĞİZ’DE BİR ARAYA GELDİ

ily:"Times New Roman","serif"">Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 2023-2024 eğitim öğretim yılı eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleriyle Köyceğiz’de bir araya geldi.

Muğla Eğitim Yöneticilerini bir araya getiren ve yıl boyunca her ay farklı bir ilçede yapılan toplantı, bu ay Köyceğiz’de Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

13 İlçe Müdürü ve Müdür Yardımcıları Toplantıda Yer Aldı

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ferman Akbulut, Hasan Arslan ve Seyit Güven Yılmaz ile 13 ilçenin milli eğitim müdürlerinin bir araya geldiği toplantıda; Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinlikler, Bakanlıkça İl/İlçe ve Okul genelinde yapılacak ortak sınavlar, yeni eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan eğitim projeleri, özel öğretim kurumlarının denetimi ve izinsiz eğitim faaliyeti gösteren yapıların tespiti, eğitim yatırımları ve taşımalı eğitim konuları ele alındı.

 

Cumhuriyetin 100. Yılını Görkemli Kutlamalara Hazırlanıyor

Eğitim yöneticilerinin buluştuğu toplantının ilk gündem maddesinde Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında il genelinde yapılacak etkinlikler görüşüldü. İl Müdürü Emre Çay, Muğla Valiliği himayelerinde hazırlanan Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Programı çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bakanlıkça Ortak Sınavlar Aralık Ayında Yapılacak

Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ülke genelindeki ortaokul ve liselerde bu yıl ilk kez yapılacak olan ortak sınavlar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilecek olan ortak sınavlar hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla bu yıl ilk kez ortaokul 6. sınıflarda "Türkçe" ve "matematik" dersleri ile lise 9. sınıflarda "Türk dili ve edebiyatı" ve "matematik" dersleri için tüm ülkede ortak düzenleneceği belirtildi. Bakanlıkça yapılacak ortak sınav tarihlerinin ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacağı hatırlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılacak olan ortak sınavlar ise 9. sınıflarda fizik ve coğrafya dersleri için 7. sınıflarda Türkçe ve matematik dersleri için gerçekleştirileceği, sınav tarihlerinin ise ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.

Milli Eğitim Yeni Projelerle Sahaya Çıkıyor

2023-2024 eğitim öğretim yılında yürütülecek olan projelerin değerlendirildiği bir diğer gündem maddesinde ise Muğla Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl uygulanacak olan “Bir Kitap Bir İnsan” “Değerler Çınarı” “Öğretmen Etkileşim Günleri” “Mavi Yeşil Okullar” adlı projelerin kasım ayında lansmanının yapılacağı bildirildi.

İzinsiz ve Kaçak Yapılarla Mücadele Devam Ediyor

İl Müdürü Emre Çay, ilçelerde özel öğretim kurumlarının denetiminin düzenli bir şekilde yapılmasını ve ruhsatsız yapılara göz açtırılmaması hususunda gerekli önlemlerin alınmasını vurguladı. Eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, koçluk merkezi gibi adlar altında ruhsat almadan izinsiz eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunan yapıların tespit edilmesi için denetimlerin sürdüğünü, bu yerleri kuran veya işletenlere idari para cezası verildiğini ve bu faaliyetleri yürütmelerine hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceği hatırlatıldı.

Pansiyonlu Okullarda Kalitenin Artırılması hedefleniyor

Toplantının son gündem maddesi ise pansiyonlu okullarda verilen ücretsiz yemek uygulaması idi. Pansiyonlu okullarda tüm öğrencilerin hijyen, sağlıklı, lezzetli yemek yemeleri adına gerekli takiplerin yapılmasına, ilçe milli eğitim müdürlerinin sık sık okul ziyaretlerinde bulunmalarının önemine değinildi.

 

Emekli Olan İlçe Müdürlerine Plaket Verildi

Toplantının ardından Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Yuvarlakçay’da emekliliğe ayrılan ilçe müdürleri için program düzenlendi. Yakın dönemde emekliye ayrılan Kavaklıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Topçu ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San’a, Muğla eğitimine katkıları için teşekkür eden İl Müdürü Emre Çay, plaketlerini takdim etti.

.

AdminAdmin