FETHİYE
Giriş Tarihi : 14-03-2024 18:29

ESENKÖY ve BOZYER’DE KARACA FIRTINASI

ESENKÖY ve BOZYER’DE KARACA FIRTINASI

 

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca Esenköy ve Bozyer’de yurttaşlarla buluştu.

Orucunu Esenköy’de halkla birlikte açan Alim Karaca, iftardan sonra Esenköy mahallesi sakinleriyle bir süre sohbet etti. Başkan Karaca daha sonra Bozyer mahallesine geçerek, muhtar, muhtar adayları ve yurttaşlarla biraraya geldi. 

Her akşam farklı mahallelerde yurttaşlarla buluşan Alim Karaca’nın bu defaki durakları Esenköy ve Bozyer oldu. Karaca, muhtar, muhtar adayları ve yurttaşlarla sohbetlerinde dilek, talep ve isteklerini dinledi.

Bozyer’de halkın coşkulu karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaca; ”Bizi çok coşkulu bir şekilde, müthiş bir enerjiyle karşıladığınız için teşekkür ederiz. Mevcut muhtarlarımıza, muhtar adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Biz göreve geldiğimiz zaman bütün muhtarlarımıza söylemiştik. Muhtarlarımızın siyasi görüşleri farklı olabilir. Hatta o mahallede bana oy çıkmamış bile olabilir, hiç fark etmez. Çünkü ben Fethiye’nin Belediye Başkanlığına aday oldum ve sizler sayesinde Fethiye Belediye Başkanı seçildim. Ben babası, dedesi, atası Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelen bir kişi olsam da, şu anda Fethiye’de yaşayan 200 bin nüfusun belediye başkanıyım.” şeklinde konuştu.

Seçildiğinden bu yana partizanlık yapmadan, halkın talepleri ve istekleri doğrultusunda çalışma yaptığını belirten Karaca; “Ben seçildikten sonra rozetimi çıkarıp kenara koydum. Bende asla partizanlık olmaz. Biz hiçbir zaman insanların siyasi görüşüne bakarak siyaset ya da hizmet yapmayız. Bugüne kadar biz belediyemize gelen hiç kimsenin partisine bakmadık, hiçbir zaman sorgulamadık. Farklı görüşlü birçok muhtar arkadaşımız var. Onların hiçbiri bana randevuyla gelmemiştir. Bunun için Özel Kalem’e talimat vermiştim. Muhtar arkadaşlarımız da benim gibi halkın oyuyla seçilmiş insanlardır. Onlarla mutlaka bir şekilde görüşürüm. Biz hizmet yapabildiysek, belediye ile halkımız arasında onlar bize aracı ve köprü oldular. 5 yıl önce aday olduğum zaman Bozyer’deki ev toplantılarında bu bölgede neler yapıldığını sormuştuk. Önceki yönetim çivi bile çakmadı demişlerdi.“ ifadelerini kullandı. 
BOZYER’E 19 MİLYON 33 BİN TL’LİK YATIRIM 

Karaca sözlerine şöyle devam etti: “Ben henüz belediye başkanı değilken, Büyükşehir’in fahri koordinatörlüğünü yaparken, muhtarımız da şahittir, burada ciddi bir su sorunu vardı. Ben muhtarımla görüşüp bu problemi ne yapıp ne edip çözeceğiz demiştim. Bozyer vergi muafiyeti olan bir köy. Bozyer’e şu ana kadar 19 milyon 33 Bin TL’lik yatırım yaptık. Bizler halkın hizmetkarıyız. Bu hizmet benim için yine de yeterli değil. Fethiye Belediyesi buradan çok az vergi tahsil etmiş ama 19 Milyon 33 bin TL’lik yatırım yapmışız. Yani ilçe merkezinden aldığımız vergileri buraya aktarmışız. 
Esenköy’de bir arkadaşımızla otururken, dönemin muhtarı Mesut Çavdar abimiz, Çalıca’dan buraya gelen yolun sathi kaplaması yapılmasını talep ediyor. Çünkü bu yol gerçekten patates tarlası gibiydi. Ben dedim ki; ilk etapta Esenköy’e kadar sıcak asfalt yapalım, sonra da Bozyer’e kadar sıcak asfalt yaparız. Dediğimizi de yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün ile görüştük. Söz verdim ve sözümün arkasında durdum. Ve buradaki sıcak asfaltı Çalıca’dan Esenköy’e getirdik. Ve ben o zaman sadece bir fahri koordinatördüm. 
Fethiye Belediye Başkanı olmazdan önce, yine Esenköy’deki düğün salonunda toplantı yapıyoruz. Bu yolu Bozyer’e kadar götüreceğiz demiştim. Söz verdiğim gibi, seçilir seçilmez ilk işim buraya sıcak asfalt yapmak oldu. Şimdi muhtar adayımız park istiyoruz dedi. İmar planı bittikten sonra park alanlarını elimize alalım. Nerede park alanı varsa çocuklarımız için Bozyer’e çocuklarımız için park yapma sözü veriyoruz. Bozyer’e bir sosyal tesis yapımını tamamladık.  Çevre düzenlemeleri yapıldı. Buraya daha büyük yatırımlar yapacağız. 
Bizler zor şartlar altında belediye başkanlığı yapıyoruz.  2 yıl pandemi ile geçti, her yer kapalıydı. 6 ay depremlerle geçti.  Kalan 2.5 yılda Büyükşehir’in verdiği destekle birlikte 4 milyar 600 milyon’un üzerinde altyapı ve üstyapı yatırımları yaptık. Bunlar Fethiye’de cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarıdır. Bizler herkesle uyumlu çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile de, devletimizin kurumlarıyla da uyumluyuz.” şeklinde konuştu.
BENİMLE GÖNÜL BAĞI KURAN İNSANLARI FİŞLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

CHP’li Belediye Başkan adayı olarak vatandaşlara daima sevgiyle ve saygıyla yaklaştığını, başkanlık yaptığı 5 yıllık süreç boyunca hiçbir zaman ayrımcılık yapmadan tüm vatandaşları Cumhuriyet çatısı altında birleştirdiğini belirten Alim Karaca; ”Oy verdin vermedin diye, yarın senin evini yıkarız diye bir durum yok. Alim Karaca’nın afişlerini, posterlerini evlerine asanların fotoğraflarını çekiyorlar. Benimle gönül bağı kuran insanları fişlemeye çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar 31 Mart’ta görüşeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar hepsi nafile. Bana yörük evladı, köy çocuğu derler. Ve ben bugüne kadar 1 TL’lik yolsuzluğa karışmayan bir başkanım. 52 yıllık ömrüm boyunca; etrafımızı ablukaya alan müfettişlere rağmen tertemiz, Babadağ gibi ayaktayız. 
BİZ BELALTI DEDİKODU YAPMIYORUZ
Biz buralarda belaltı dedikodu yapmıyoruz. Geçenlerde adayın birisi gelmiş, benim hakkımda ileri geri konuşmuş. Biz kimse hakkında konuşmayacağız. Onlar intikam duygularıyla geliyor ama biz herkese sevgiyle geliyoruz. Bu geçen 5 yılda bunu zaten ispatladım. Hiçbir zaman kimseyi ayrıştırmadım. 2019 seçimlerinde, farklı partilere gönül vermiş tam 16 bin dostumuzun oylarını aldım. Bu defa 20 ile 22 bin arası diğer partilere gönül vermiş dostlarımız bize oy verecek. Biz ortak değerlerde buluştuğumuz müddetçe, Cumhuriyetimize bağlı kurucu değerlerimize bağlı olduğumuz sürece, bizim çatımız altında hiç kimse açıkta kalmayacak. Hep beraber olacağız. Biz herkesin yanındayız. 
Birçok yerde Halkevleri, belediye çay yerleri açtık. Emekli vatandaşlarımızın keyif yapacak ekonomisi kalmadı artık. İhalelere girdik ve 3 plajı alıp halk plajı yaptık. Sizlerin hizmetinize ücretsiz bir şekilde sunduk. Sizin güler yüzlerini görmek benim en büyük mutluluğum. Zorda nerde bir insan varsa, biz onlara yardım eli uzattık. Asrın felaketi deprem zamanında bütün Fethiye bize millet olmanın ne olduğunu da  gösterdi. Benim yanımdaki hiçbir arkadaşım karalama kampanyası yapmaz. Ben hiçbir zaman çirkin siyaset yapmam. Ben Babadağ gibi tüm haksızlıkların karşısında dimdik dururum. Benimle bir hesap görmek isteyen buyursun karşıma. Dublör kullanmadan karşıma geçsinler. Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok.“ ifadelerini kullandı.
BÜTÜN PARSELLER BİZDEN ÖNCE SATILMIŞ

Konuşmasına devam eden Başkan Karaca; ”Belediyemizin elinde belediye hizmet binası yapılabilecek nitelikte arsası yok. Özer Olgun döneminden kalan bütün parseller satılmış. Belediye işhanı satılmış. Bakın çocuklarımıza etüt merkezi yapacağız, dershane yapacağız. 50 Milyon TL’ye yakın fiyata arsa satın almak zorunda kaldık. Çok zeki çocuklarımız var. Onların daha iyi bir eğitim görmesi için atanamayan öğretmenlerimizi alacağız. Çocuklarımızı üniversiteye hazırlatıp, kazandıracağız. Bugüne kadar 500’ün üzerinde çocuğa destek olduk. Bunu 1000’e çıkaracağız.
KATLI OTOPARKIN YERİ VE PROJESİ HAZIR
Bakın otopark yapmak istiyoruz ama uygun yerimiz yok. Bu yerler satılmasaydı Fethiye’ye birçok kalıcı yatırım yapılabilirdi.  Salı pazarındaki giyim kuşam satılan yere çok katlı otopark yapıyoruz. Giriş katı yine giyim olacak. 4 katı da otopark olacak. Merkeze de elektrikli araçlarla ring vereceğiz. 
Kimsesiz çocuklar yararına rehabilitasyon merkezi yapmak istedik. 20 milyon hibe bulduk. Orman Bakanlığı’ndan tahsis istedik, tabii her şey 5 katına çıktığı için artık 20 milyon değil de 100 milyon oldu, ve biz orayı yapıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredecektik. Ama maalesef izin vermediler. Şimdi Fethiye Belediyesi’nin kendi yeri olsaydı, biz orayı yapıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teslim edecektik, engellendik.
Biz kimseyle kavgalı değiliz. Sanatçı Haluk Levent ile yeni projeler üzerinde çalışacağız. İBB başkanı sayın İmamoğlu’na gittik, otobüs aldık. Ankara’ya Mansur başkana gittik, pandemi döneminde gıda paketleri aldık, Fethiye’ye getirdik. Yani kimin kapısına gittiysek boş dönmedik. En son sayın Ahmet Nazif Zorlu’ya gittik, ona da bir okul yaptıracağız. Biz sadece belediyenin imkanlarıyla değil, sizlerin yardımlarınızla her şeyi başardık.  Umuyorum hep beraber devam ederiz. 
Size gelecek aday arkadaşlara lütfen sorular sorun. İmar sorununu, içme suyu sorununu nasıl çözecekler, sorun. Ama size cevap veremezler. Çünkü yapamazlar. Eşen’in arıtmasını biz yaptırdık. Karadere’nin paket arıtmasını da Büyükşehir’e biz yaptırdık. Buyrun iktidar partisinden belediyeler? Dalaman, Köyceğiz, Ortaca öyle. İyi partinin adayı gelecek size, nereden hizmet alacak? 
BÜYÜKŞEHİR OLMADAN OLMAZ 
2014 yılında Behçet Saatcı televizyona çıktı, ne dedi? Biz çöp toplayacağız, ot toplayacağız dedi. Doğru söylüyor, ilçe belediye başkanı tek başına yapamaz, sadece asfalt döker. Temel sorunları çözemezler. Otogarı taşıyacağız. Biz bunu tek başımıza nasıl karşılayacağız. Büyükşehir olmadan olmaz. Gerçekleri konuşalım. 
Ben yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü veremem. Ben mesela hastane yapamam, havalimanı yapamam, emeklilere ayda 5 bin TL destek veremem. Devlet verememiş arkadaşlar, belediye nasıl versin? Hayal satıyorlar, Gerçekleri konuşalım. Ben size yapamayacağım bir şeyin sözünü vermem.  Ama verdiğim her sözü de mutlaka yerine getiririm.” şeklinde konuştu.
Alim Karaca’nın konuşması sık sık sloganlar ve alkışlarla kesildi.

AdminAdmin