SİYASET
Giriş Tarihi : 07-10-2023 15:58

Kritik isim yeniden listede; yolları Pınarhisar Cezaevi’nde kesişmişti..!

Kritik isim yeniden listede; yolları Pınarhisar Cezaevi’nde kesişmişti..!

 

AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde açıklanan yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde yeniden yer alan bir isim dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde şiir okuduğu gerekçesiyle aldığı ceza nedeniyle konulduğu Pınarhisar Cezaevi'nden sorumlu savcı olan AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Hüseyin Özbakır, Siyasi Edem ve Etik Kurulu asil üyeliği listesinde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen eski hukukçu, AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Hüseyin Özbakır, AK Parti MKYK’da Siyasi Edem ve Etik Kurulu asil üyeliği listesinde yer aldı. Özbakır, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı iken, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Pınarhisar Cezaevi'nde yatmıştı.

 

HÜSEYİN ÖZBAKIR KİMDİR?

1950 yılında Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Fatih semtinde tamamladı. Şubat 1976’da İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesini bitirdi.
Avukatlık stajından sonra 1976 Aralık ayında hakimlik sınavına girerek kazandı. Askerlik hizmetini Samsun Ladik Askerlik Şubesi Başkanı olarak tamamladıktan sonra 30 Mart 1979 yılında Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde savcılık görevine başladı. 1979-1989 yılları arasında sırasıyla Erzincan-Refahiye, Aydın-Germencik savcısı olarak görev yaptı. 1989-1991 yılları arasında Gürün Cumhuriyet Başsavcısı, 1991-1999 yılları arasında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı, 1999-2006 yılları arasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı. 2006 yılında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.
26 YIL GÖREV YAPTI, ARDINDAN SİYASETE GİRDİ
Meslektaşlarına hizmet içi eğitim kapsamında insan hakları eğitmeni olarak çeşitli görevlerde bulundu.
26 yıldır Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Hüseyin Özbakır, Zonguldak Ak Parti aday adayı olmak için 10.02.2015 tarihinde 9 yıldır Zonguldak’ta devam etmekte olduğu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden ayrıldı. 25 ve 26.Dönemde AK Parti Zonguldak Milletvekili seçildi. Özbakır geçen dönemde de AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştu.

 

AdminAdmin