MUĞLA
Giriş Tarihi : 13-06-2023 16:19

Engelliye Kötü Muamele İddiası

Engelliye Kötü Muamele İddiası


Milas Muğla arasında faaliyet gösteren bir dolmuş şoförünün, görme engelli bir vatandaşı araca almak istemediği ve hakaret ettiği iddia edildi.
Türkiye Görme Engelliler Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir Büyükşehir Belediyesine bağlı dolmuşta hem hakarete uğradığını hem de araca alınmak istemediğini söyledi:
Türkiye Görme Engelliler Muğla Şube Sekreteri Mehmet Özdemir iddiasında; “10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 14.10 civarında Milas Otogarında kalkan ve Milas Eski Mal Pazarı durağından Muğla’ya seyahat edecekti. O saatte gelen dolmuşçu yerimiz yok dedi. Yanımda olan Şubemiz üyesi Hüseyin Soyuer ise dolmuşta yer olduğunu gördü ve binin boş yer var dedi. Araca bindim ve kapının yanındaki koltuğa oturdum. Dolmuşçu ağza alınmayacak hakaret ve küfürlerde bulundu. Engelli olmamız, ahlaksızlığımızdan terbiyesizliğimizden bahsetti. Ben de tüm kelimeleri sürücüye iade ettiğimi söyledim. Araçtan indireceğini söyleyince de gücün yetiyorsa indir dedim. Ben bu araçtan inmiyorum, Muğla’ya gideceğim dedi. Daha sonra dolmuşa 75 yaşında bir teyze araca bindi ve yol sapağında indi. 75 yaş üstü kartı çalışmadığı için mi yoksa sürücü çalıştırmak istemediğinden mi bilmiyorum, kadından 20 TL parayı bağırarak istedi. Biz artık aşağılanmaktan, ötekileştirilmekten bıktık, tükendik. Eğer Büyükşehir Belediyesi, UKEME herhangi bir müdahalede bulunmazsa biz Türkiye Görme Engelliler Derneği üyeleri olarak 13 ilçe de eylem yapacağız” dedi.

AdminAdmin