EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-07-2023 02:48

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVI’NA MUĞLA’DA 770 ADAY KATILDI

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVI’NA MUĞLA’DA 770 ADAY KATILDI

MEB GÖREVDE YÜKSELME SINAVI’NA MUĞLA’DA 770 ADAY KATILDI

  Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Sınavı 9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirildi.


  Millî Eğitim Bakanlığınca görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık kadrosu için belirlenen 57 kontenjan için görevde yükselme sınavı yapıldı.


  Sınav Muğla’da il genelinde adayların katılımıyla Menteşe ilçesi Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. 3 oturum şeklinde düzenlenen sınava toplam 770 aday katıldı. 


  Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi ile Merkez ve Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme Sınav Başvuru kılavuz hükümleri gereğince 09 Temmuz 2023 Pazar günü 1. oturumu saat 09.30'da (Şube Müdürlüğü), 2. oturumu 12.30’da (Memur-Şef) ve 3. oturumu 16.00’da (Sayman) başlayıp, üç oturum olarak yapıldı.


  Her bir oturumda adaylara 60 soru yer alan kitapçıklar ve 75 dakika süre verildi. Kendileri için hazırlanan salonlarda sınava giren engelli adaylara ek süre verildi.


1. Oturum (Şube Müdürlüğü) 19 salonda 327, 
2. Oturum (Memur-Şef) 32 salonda 382,
3. Oturum (Sayman) 4 salonda 61 aday olmak üzere toplam 55 salonda 770 adayın katılımıyla yapıldı.


  Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile girdi. 


  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile bu sene şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek adaylardan sınav ücreti alınmadı.


  Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda ülke genelinde yapılan sınav Muğla’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi yürütücülüğünde gerçekleştirildi.


Sınav sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklanacak.

 

 

OSMAN AKÇA 
 

AdminAdmin