MİLAS
Giriş Tarihi : 15-10-2023 16:09

Milas’ta Tarihi Çöllüoğlu Hanı Açıldı

Milas Belediyesi’nin ödüllü restorasyon projesi olan Çöllüoğlu Hanı, düzenlenen törenle açıldı. Törenle ayrıca İhsan Küçüktaş Milas Tarihi Yapılar Minyatür Sergisi ve Milas Kent Belleği Turhan Selçuk Sergisi’nin açılışı da yapıldı.

Milas’ta Tarihi Çöllüoğlu Hanı Açıldı

Milas Belediyesi, “Tarihe Saygı, Kültüre Saygı” diyerek başlattığı Çöllüoğlu Hanı Restorasyon Projesi’ni tamamladı. Milas Ayanı Abdülaziz Ağa tarafından 1719 – 1720 yılları arasında yaptırılan, 18. yüzyıl Osmanlı şehir içi hanlarının tüm özelliklerini korumuş nadir yapılar arasında yer alan Çöllüoğlu Hanı’nda açılış töreni düzenlendi.

Törene; CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı,Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, STK ve oda başkanları, muhtarlar, gaziler ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas için tarihi bir günün yaşandığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Dolu dolu bir gün oluyor. Daha önce restorasyonu tamamlanan Çöllüoğlu Hanı’nın işlevselliğiyle ilgili sorunlar vardı. Bu sorunları tek tek çözmeyi ve buraya değer kazandırmayı amaçlıyoruz. Çöllüoğlu Hanı Restorasyon Uygulaması, Tarihi Kentler Birliği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda 2011 yılında Proje Ödülü,  2014 yılında ise Uygulama Ödülü kazandı. Geçmişte arastanın kalbi olan bu han günümüzde de bir merkez haline gelecek. Kent Belliği ve iş yerleriyle ilgili işlevselleştirme çalışmalarımızı da tamamlayacağız. Kent Belleği Müzemizde karikatür sergimizi açtık. Turhan Selçuk’u yaşatmak ana temamız. Uluslararası yarışmanın da hazırlıklarına başladık. Karikatür sanatına da büyük katkı sağlığımızı düşünüyorum. Katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

Başkan Tokat, “Milas’ımız ve belediyemiz için gurur verici bir gün. Kentimizin gözbebeği, ticaretin merkezi Çöllüoğlu Hanı’nın yeni yüzünü halkımız ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Çöllüoğlu Hanı, kentin belleği olacak. 300 yıllık tarihi han, bünyesinde Gıda Şirketi’mizin Cafe ve restoranını da barındıracak. Milas halkına hayırlı olsun…” diye konuştu.

AdminAdmin