TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 08-09-2023 12:03

Tuğgeneral Hidayet Arıkan'a Moskova Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği Görevi

Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, Moskova Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği'ne atandı. Muhalefetin 6 Şubat'taki depremlerde 'asker sahaya geç çıktı' iddialarının aksine dinletilen telsiz kaydında Tuğgeneral Arıkan'ın depremden 10 dakika sonra ‘göreve dön’ talimatı verdiği öğrenilmişti.

Tuğgeneral Hidayet Arıkan'a Moskova Büyükelçiliği İçişleri Müşavirliği Görevi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Gaziantep İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan'ın görev yeri değiştirilmişti. Tuğgeneral Arıkan'ın yerine Foça Okul Komutanı Tümgeneral Halil Şen atanmıştı.

 

detail-photo-fancybox-2

 

TÜRKİYE ADINA RUSYA'DA GÖREV YAPACAK

Gaziantep'te uzun yıllar görev yapan Tuğgeneral Arıkan'ın yeni görevi de belli oldu. Buna göre Arıkan, Rusya'nın başkenti Moskova'nın Büyükelçiliği'nde İçişleri Müşaviri olarak atandı.

detail-photo-fancybox-0

DEPREMDEKİ BAŞARILI ÇALIŞMALARIYLA BİLİNİYORDU

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde özellikle muhalefetin "Asker sahaya geç indi" iddiaları sonrası Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, komisyona yaptığı sunumda telsiz kaydını dinletmişti. Depremden yalnızca 10 dakika sonrasına ait olan telsiz kaydında konuşan kişinin Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan olduğu öğrenilmişti.

detail-photo-fancybox-1

Arıkan, depremden kısa süra sonra reaksiyon alarak çalışmaları yürütmüş ve depremin ardından bölgede asayişin sağlanması ve vatandaşlara yardım ulaştırılması gibi diğer çalışmaları da yakından takip emişti.

AdminAdmin