FETHİYE
Giriş Tarihi : 09-04-2024 15:28   Güncelleme : 09-04-2024 15:37

Fethiye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Fethiye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Fethiye Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleşen ilk meclis toplantısını Âlim Karaca Başkanlığı'nda düzenledi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Fethiye Belediyesi'nin ilk olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Yeni dönemin ilk meclis toplantısında çeşitli komisyonların asil ve yedek üyeleri belirlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Belediye Başkanı Alim Karaca'nın başkanlığında toplanan mecliste meclis başkanlıklarına ve vekilliklerine Ali Özgür Kullukçu ve Bülent Uysal seçildi. Meclis, Ağustos ayında tatil yapılması ve her ayın ilk mesai gününde olağan toplantısını yapma kararı aldı.

Belediye encümen üyeliklerine Ünal Karaisaoğlu, Fatih Ugan ve Taner Boz seçilirken, yedek üyeliklere Doğuş Çelik ve Derya Yılmaz atandı. Ayrıca İmar Komisyonu'na Gözde Gürsoy, Fatih Ugan, Ünal Karaisaoğlu, Yusuf Çaylı ve Mete Atay; Plan Bütçe Komisyonu'na Derya Yılmaz, Mehmet Uzunoğlu, Şevki Arıcan, Nuri Öztürk ve Koray Hayvacı; Tarife Komisyonu'na Veli Uysal, Taner Boz, Ruhtan Başkaya, Uğur Pehlivan ve Kadir Sarıhan gibi çeşitli komisyonlara üyeler seçildi.

Fethiye Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında ayrıca Turizm Komisyonu, Çevre Sağlık Komisyonu, Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Tarım Komisyonu, Kadın ve Çocuk Komisyonu, Hayvan Hakları Komisyonu gibi farklı alanlarda komisyonlar oluşturuldu ve üyeler belirlendi. Ayrıca Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği gibi çeşitli birliklere üyeler seçildi.

Meclis ayrıca, 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde Belediye Başkanı Alim Karaca'ya yetki verilmesini öngören maddeyi oybirliğiyle kabul etti. 2023 yılı Belediye Faaliyet Raporu hakkında Can Mete Tuncel tarafından Meclis üyelerine bilgi verildi ve rapor CHP'nin oylarıyla kabul edildi.

Başkan Alim Karaca Konuşmasında şu ifadelere yer verdi 

Meclis çalışmaları uyumlu bir şekilde ilerliyor halkın bize verdiği yetkiye layık olmaya çalışacağız.Burada çok uyumlu bir şekilde bir meclis çalışması yapıyoruz. Bütün kararlarımız oy birliğiyle yüzde 99 oy birliğiyle geçmişti. Önümüzdeki dönemlerde halkımız bizde yetki verdi. Sizlerle birlikte otuz bir meclis üyelerimizle birlikte otuz iki meclis üyemiz burada Fethiye'mize katkı sunabilmek için hizmetler yapabilmek için birlikte beş yıl boyunca mesaimizi harcıyoruz. Burada her şeyin boyutuyla şeffaf olacağız. Onlarla birlikte paylaşacağız. Yapacağımız bütün projeler hayata geçireceğimiz bütün projeler hiçbir zaman gizli bir şey olmayacak. Bizden talepte bulunun ne varsa her şey müdürlerime talimat verdim.

AdminAdmin