SİYASET
Giriş Tarihi : 07-12-2023 13:50

33 yıl hizmet ettiği belediyeye başkan aday adayı oldu!

33 yıl hizmet ettiği belediyeye başkan aday adayı oldu!

Bodrum Belediyesi’nin farklı kademelerinde 33 yıl görev yaptıktan sonra, 2019 yılında seçilen Ahmet Aras tarafından başkan yardımcılığı görevine atanan ve 4,5 yıldır bu görevi sürdüren Ummahan Yurt da Bodrum Belediyesi Başkan Aday Adaylığı için başvuru yaptı. 
Dosyasını CHP İlçe Başkanı Tuna Işın’a teslim eden Yurt, parti binası önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaylık açıklamasını, Ulu Önder Atatürk’ün Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verdiği 5 Aralık’ta yapmak istediğini söyledi.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve sonrasında kendisine değer katan belediye başkanlarına teşekkür eden Yurt, “Merhum Emin Anter, daha sonra Mazlum Ağan, Tuğrul Acar, Mehmet Kocadon ve Ahmet Aras başkanıma bugüne kadar bana kattıkları için çok teşekkür ediyorum. Onlara çok şey borçluyum. Bodrum Belediyesi’nde 33 yıl bürokrat olarak çalıştım. Birçok konuyu deneyimledim, birçok servisten geçtim. Bundan sonra CHP çatısı altında deneyimlerimi daha genişleterek siyasi olarak yapmaya karar verdim. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Bodrum Belediyesi Başkan Aday Adayı olmaya nasıl karar verdiğine de değinen Yurt, şöyle devam etti;
"Bu karar çok uzun zamandır verdiğim bir karar değildi. İlk aşamalarda bir çekincem oldu. Çünkü yanlış anlaşılmaktan korktum. Başkanımız Ahmet Aras'ın kadrosundaydım. Ona da duygu ve düşüncelerimi ilettim. Çünkü ben burada saygı ve sevgi çerçevesini her zaman korumak istiyorum. Siyasette de saygı ve sevgi çok önemli bizim için. Bundan sonraki aşamalarımda da hep bu çerçevede devam edeceğim."

AdminAdmin