SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 19-03-2024 12:02   Güncelleme : 19-03-2024 12:24

AKDENİZLİ, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

AKDENİZLİ, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU


BAŞKAN AKDENİZLİ; “ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR”
Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdenizli; “Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen iftar programı Tufanlar Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İftar programına Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, Belediye Meclis Üyeleri ve Meclis Üyesi Adayları, Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba, Muhtarlar, Daire Amirleri, Belediye Birim Müdürleri, Şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba yaptı. Kaba, Şehit aileleri ve gazilere her zaman destek olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye teşekkür etti. 
Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini’nin açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Böylesine mübarek bir ayda göreve gelişimin birinci yılının birinci gününde, Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum” dedi.
AKDENİZLİ: “19 ŞEHİT YAKINI, 42 GAZİMİZ BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR”
Türk Milleti için şehitliğin çok önemli bir makam olduğunu dile getiren Başkan Akdenizli; “Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafya şehit kanları ile yoğrulmuş bir coğrafyadır. Milli mücadele döneminde de Anadolu’muzu korumak için sevdiğimizden, evladımızdan, ailemizden vazgeçmişiz ancak yurdumuzu ve bağımsızlığımızı bırakmamışız!  Kurtuluş Savaşı ile bu topraklar Anadolu haline dönüşmüş ve bizim ana yurdumuz olmuştur. Buradan başka gideceğimiz bir yer yok! Bu nedenle yaşadığımız toprakların kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Şehitlik bizim için çok önemli bir makam. Şehitlerimiz sizlerin olduğu kadar, artık bu milletin de canından birer parçasıdır. Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Milletçe şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacak, şehitlerimizin ruhlarını asla incitmeyecek, gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız! Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır. 
Seydikemer Belediyesi olarak şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkıyor, çıkmaya da devam edeceğiz. Şehitlerimizin ruhlarını asla incitmeyecek, gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız!  Belediye olarak Türkiye Yüzyılında, Seydikemer’imizin 10’uncu yılında, Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini binasını kısa zamanda inşa ettik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz derneğimizin hem şehit yakınlarını, hem de gazileri kucaklamış olması dolayısıyla hayırlı olmasını temenni ediyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu toprakları vatan kılmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum” diye konuştu.
Programda bir konuşma yapan Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “Bugün tüm dünyaya meydan okuyarak var olma mücadelesi verdiğimiz ve şanlı tarihimizin destansı zaferlerinden bir tanesi ona Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılını kutlarken bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.  Bizler Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içerek cepheye koşan, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya gösteren kahramanlarımızın izinden yürüyoruz. Türk milletinin azmi, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını dün olduğu gibi bugünde tüm dünyaya haykırıyoruz.  Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren bir milletin mensupları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız her nefesi, bastığımız her karış toprağı, üzerinde dalgalanan ay yıldızlı ay bayrağımızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünü kutluyor; 18 Mart Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle bu toprakları bize mukaddes vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

AdminAdmin