SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 04-08-2023 17:09

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GÜREŞLER, TARİHİ KIRKPINAR’I ARATMAYACAK”

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GÜREŞLER, TARİHİ KIRKPINAR’I ARATMAYACAK”

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GÜREŞLER, TARİHİ KIRKPINAR’I ARATMAYACAK”

SEYDİKEMER’DE YAĞLI GÜREŞ HEYECANI BAŞLADI

 

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenecek Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri heyecanı başladı. Kırkpınar’ın Baş Pehlivanlarının katılacağı etkinlikler 3 gün sürecek.

Seydikemer Belediyesi tarafından Ata Sporu olan güreşi yaşatmak ve geniş kitlelere duyurmak amacıyla düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserleri hazırlıkları devam ediyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanları Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Cengizhan Şimşek olmak üzere 60’a yakın başpehlivan ve binin üzerinde pehlivanın katılacağı güreşler 14 boyda düzenlenecek.

 

AHMET ŞAFAK VE RAFET EL ROMAN SAHNE ALACAK

 

Bu yıl 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında 25 Ağustos Cuma günü saat 14.00’da Seki Meydanından güreş sahasına mehteran eşliğinde yürüyüş yapılacak. Mehteran ve folklar oyunları gösterilerinin ardından saat 20.00’da Çiğdem Gül, saat 21.00’da Ahmet Şafak sahne alıp birbirinden güzel şarkılarını seslendirecekler.

26 Ağustos Cumartesi günü de gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çocukların eğlenmesi için şişme oyun parkı kurulacak. Ayrıca palyaço gösterisi, cirit oyunları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Gün boyu süren etkinler saat 20.00’da Yağmur Taş ve saat 21.00’da Rafet El Roman konseriyle devam edecek.

 

14 BOYDA DÜZENLENECEK

 

27 Ağustos Pazar Günü Seki Güreş Sahasında Kırkpınar’ın Baş Pehlivanları ve binin üzerinde güreşçilerin katılacağı güreş müsabakaları saat 08.00’da başlayacak. MİNİK 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı, Baş olmak üzere 14 boyda düzenlenecek güreş etkinliklerine girişler ücretsiz olacak.

 

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GÜREŞLER, TARİHİ KIRKPINAR’I ARATMAYACAK”

 

Seydikemerlileri ve tüm güreşseverleri 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konserlerine davet eden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Bin yıllık geçmişe sahip Ata sporumuz güreşleri ilçemizde yaşatmak ve gençlerimizi güreş sporuna teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 27 Ağustos’ta, Tarihi Kırkpınar’ı aratmayacak ve bayram havasında gerçekleştireceğimiz etkinlikler bu yıl 3 gün sürecek. 25 Ağustos Cuma günü başlayacak etkinlikler kapsamında sevilen sanatçılar Ahmet Şafak ve Rafet El Roman bizlerle olacak ve en güzel şarkılarını Seki’de seslendirecekler. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz Halk Konserleri ve Güreşleri’mize Seydikemerli hemşehrilerimi ve tüm güreşseverleri davet ediyorum. Etkinliğe katılacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

AdminAdmin