SİYASET
Giriş Tarihi : 27-12-2023 15:03

Karaca’nın Anketi mi? Genel Merkezin Anketi mi?

Karaca’nın Anketi mi? Genel Merkezin Anketi mi?

Karaca’nın Anket Manipülasyonuna, Genel Merkezin Anketi Cevap Oldu...
AK Parti'nin rakiplerine karşı yakalağı büyük ivmenin ayak sesleri ise giderek artmaya devam ederken, CHP’li belediyelerin anket manipülasyonları da artmış durumda.
Son olarak Fethiye’nin CHP'li Belediye Başkanı Alim Karaca’da modaya uyarak yayınladığı anketlerde kendini ve partisini önde göstermişti.Ancak çok geçmeden CHP genel Merkezinin yaptırdığı anketle gerçek ortaya çıktı.
Vatandaşların şikayettleri ayyuka çıkmış durumdayken, sahada çalışmak yerine masa başından anket uydurup medyaya servis eden Fethiye’nin CHP'li Belediye Başkanı Alim Karaca seçim öncesi kollarını sıvadı.
CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, iddiaya göre; belediye imkanlarını kullanarak bir firmaya anket hazırlattı ve kendisinin birinci çıktığı anket sonuçlarını belediye personellerinin sosyal medya hesaplarından ve bazı yerel gazetelerin internet sitelerinden yayınlattı.
Karaca'nın yaptırdığı iddia edilen anket listesinde CHP de dahil olmak üzere aday adaylıklarını açıklayan birçok kişi yer almazken, aday adaylığı açıklamasında bulunmayan isimlerin yer alması dikkati çekti. Anketi gören CHP'li ve diğer partilerin aday adayları sonuçlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Karaca'nın hazırlattığı iddia edilen ankette; Alim Karaca yüzde 48.4 oy ile açık ara ilk sırada yer alırken, en yakın takipçisi ankette AK Partili olarak lanse edilen İYİ Partili Behçet Saatcı yüzde 38.8, AK Parti aday adayı Muhittin Kayabaş yüzde 31.8, CHP'li aday adayları Mehmet Demir ve Veli Pabuşçu ile AK Partili Yusuf Çaylı ise yüzde 30.9 oy alabildi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın yaptırdığı ankette elde ettiği yüksek oy oranlarına rağmen, CHP Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen anketle ortaya çıkan düşüş, siyasi gündeme bomba gibi düştü.
İddiaya göre, Karaca'nın kendi yayınladığı iddia edilen anketinde yüzde 48.4 oy alarak önde gösterilmesine karşın, CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ankette belediye başkanının performans değerlendirmesinde başarısız sıralamasına girdiği açıklandı. Genel Merkezin yaptırdığı ankette Alim Karaca'nın yüzde 6.9'luk bir düşüşle en başarısız belediye başkanları arasında yer aldığı iddia edildi.

AdminAdmin