MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-08-2023 14:45   Güncelleme : 15-08-2023 15:22

YILIN ALKIŞI HAKEDENLER ÖDÜLÜ VALİ İDRİS AKBIYIK’A !!

YILIN ALKIŞI HAKEDENLER ÖDÜLÜ VALİ İDRİS AKBIYIK’A !!

YILIN ALKIŞI HAKEDENLER ÖDÜLÜ VALİ İDRİS AKBIYIK’A !!

 Hakkari Valiliğinden Valilik Kararnamesi ile Muğla Valiliğine atanan İdris Akbıyık,  Uluslararası Radyocular Birliği tarafından organize edilen 12.Uluslararası Alkışı Hakedenler Ödüllerinde ödüle layık görüldü. Ödül törenine katılamayan Vali Akbıyık, “Medyanın en güçlü STK'larından biri olan Uluslararası Radyocular Birliğince ödüle layık görülmek bize moral oldu” dedi. 


 Uluslararası Radyocular Birliği tarafından organize edilen 12.Uluslararası Alkışı Hakedenler Ödülleri Ankara’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Törene yoğun programından dolayı katılamayan Vali Akbıyık, Ankara'da özel bir programla ödülünü alacak.Hakkari'nin vizyonunu değiştiren, kültür ve sanat başta olmak üzere hayatın her alanında başarılı işlere imza atan Hakkari Valisi İdris Akbıyık ödülle ilgili yaptığı açıklamada: Medyanın en güçlü STK'larından biri olan Uluslararası Radyocular Birliğince ödüle layık görülmek bize moral oldu. Yaptıklarımızın Türkiye ve yurt dışındaki Radyocular tarafından bilinmesi, takip edilmesi çok kıymetli, dedi.

 

 

 “VALİ AKBIYIK'I MUĞLA'YA ÖDÜLLE UĞURLUYORUZ!”


Valiler kararnamesi ile  Muğla Valisi olarak atanan İdris Akbıyık, Yılın Alkışı Hakeden Valisi Ödülünü Hakkari'de yaptıklarımızla aldık. Tüm çalışma arkadaşlarıma, güzel Hakkari'mize bu ödülü  atfediyorum.Hakkari'nin bendeki yeri bambaşka.Dost yanlısı insanları ve güzellikleri ile Hakkari'yi unutmayacağım, dedi. Alkışı Hakeden Vali olarak ayrılmakta bizi ayrıca gururlandırdı.Hakkari’de Hayat Var! diyerek bu güzel şehre herkesi davet ediyorum,dedi.


IRU BAŞKANI YUSUF ERBAŞ; “HAKKARİ ALKIŞI HAKETTİ !”


Hakkari'de sosyal hayata dokunan bir çok projeyi Hayata geçiren Vali Akbıyık, şehrin kültür, sanat ve spor şehri olmasında büyük pay sahibi oldu. Terörün izlerinin silinmesi, huzurlu şehir Hakkari oluşumunda devlet millet birlikteliğini sağlaması önemli bir başarıydı.Vatandaşla kurduğu samimi ilişkilerle dikkat çekti.Yapılmayanları hayata geçirerek projeci çalışkan devlet adamı misyonuyla Hakkari'lilerin gönlünü kazandı.Vali Akbıyık bugüne kadar Hakkari’de yaklaşık 5 yıl süren görevi ile de en uzun süre görev yapan vali ünvanını da elinde bulunduruyor.


Başarılı çalışmalarıyla Hakkari’nin çehresini değiştiren Vali  İdris Akbıyık’ın başarısı medyanında dikkatini çekti.Uluslararası Radyocular Birliği Genel Başkanı Yusuf Erbaş yaptığı açıklamada ;Özellikle kültür sanat şehrine dönüşen Hakkari’de Cilofest ve Kar Festivali,Doğa Yürüyüşleri,Kayak merkezi,spor müsabakaları ile Hakkari makus talihini Vali İdris Akbıyık’la yendi.Hakkari Belediyesi tarihinde ilk defa toplu taşıma hizmeti yapılması, yeni yollar,yeni parklar, Hakkarilerin sosyal hayatını canlandıracak  yeni mekanlar yapılmış. Halkın eğitime yönlendirilmesi,   “Her kitap bir okuldur” “Bir kitap bir insan” projesi ile vatandaşa 70 bin kitap hediye edilmesi çok önemli hizmetler olarak dikkat çekiyor.Hakkari’de teröre katılım sıfırlanmış, il sınırları içerisinde terörist kalmamış. Hakkari’yi Festivaller kenti haline getirmesi,istikrarlı şekilde yapılan etkinliklere bugüne dek yüz binlerce kişinin katılımı şehrin heyecana ortak olması dikkat çekici hizmetler anlamına geliyor.Bu bağlamda Vali Akbıyık jürimiz tarafından ‘Yılın Alkışı Hakeden Valisi ‘Ödülüne layık görüldü.Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

AdminAdmin