MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-04-2023 07:30

Bayram Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında “2023 Yılı Ramazan Bayramı Tedbirleri” genelge kapsamı ile bayram süresince il genelindeki asayiş ve güvenlik tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.

Bayram Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

ily:"Arial","sans-serif"">Toplantıya Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Murat Sarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Süleyman Ercan ve ilgili personel katıldı.

Toplantıda, il girişleri ve ilçeler arasında bulunan yol kontrol noktalarında 24 saat esasıyla denetimlerin aralıksız süreceği söylendi.

Trafik güvenliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi amacıyla Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz mottosuyla hazırlanan afişler başta olmak üzere Bayramınız Kemerli Olsun, Trafikte Her Yıl Daha İyiye, Kemerim Hep Aklımda, Yayalar Kırmızı Çizgimiz, Yol Ver Hayata ve Bi Hareketine Bakar Hayat sloganları da sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma oranına artırmak amacıyla hatırlatıcı nitelikte kullanılacak.

Bayram tatili boyunca emniyet kemeri kullanmanın trafik kazalarında hayat kurtarmadaki önemine ilişkin inanç ve farkındalığı artırmak amacıyla eğitim ve denetim faaliyetlerinin bir arada yürütülmesi ve Şehirlerarası otobüs şoförleri üzerinde, “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu”nu geliştirmek amacıyla otobüslerde sivil personel görevlendirilmesine devam edilecek.

Yol kontrol noktaları ve otogarlarda Otobüslerde emniyet kemeri kullanımına ilişkin denetimlere ağırlık verilerek yolcuların “otobüslerin karıştığı trafik kazalarında araçların devrilmesi ve araçtan dışarı savrulmalarının önlenmesi amacıyla emniyet kemeri kullanmaları”, şoförlerin ise “taşıt kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları” konularında bilgilendirilme çalışmaları yapılacak.

Bayram süresince özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde helikopter ve drone denetimleri sürekli olarak devam edecek.

Ağır tonajlı taşıtlar ile traktörlerde bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçler, kasa ve römorkların arkasındaki reflektörler ile koruma çerçevelerinin kontrolleri sağlanacak.

Vali Orhan Tavlı, Bayram öncesinde ve süresince görev yapacak tüm personele görevlerinde kolaylıklar diledi.

AdminAdmin